Mircea Drăghici vine cu o veste senzațională: România crește cu viteză 5G în următorii ani

În 2019 va fi organizată licitația prin care se vor acorda licențe 5G operatorilor de comunicații, a anunțat în cursul acestei săptămâni ANCOM, în cadrul evenimentului de lansare în dezbatere publică a Strategiei 5G pentru România. Secretarul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, consideră că aceasta este o veste excelentă pentru români. De altfel, România este una din țările cu cea mai mare viteză de internet din UE și din lume.

"Iată o veste extraordinară pentru noi - pe măsura potențialului, economic și social, al noii tehnologii. Am făcut, ca parte dintr-un efort comun al statelor-membre UE pentru lansarea și dezvoltarea tehnologiei 5G, un pas uriaș prin elaborarea acestui plan ambițios; el setează obiective, termene și pași următori pentru implementarea acesteia în România, în viitorul imediat.

Considerată unul dintre fundamentele celei de-a patra revoluții industriale, tehnologia 5G este întâmpinată cu așteptări mari: practic, va schimba complet nu doar societățile, ci și economiile lumii. Concret, în România aceasta va crea peste 252.000 de locuri de muncă, având un efect de multiplicare în economia noastră de 4,7 miliarde de euro. Poate mai important, privită în perspectivă, tehnologia 5G este în primul rând șansa de a reduce decalajele care se resimt tot mai acut la nivelul regiunilor de dezvoltare ale țării, ca și distanța dintre România și alte state-membre UE.

La finalul anului 2018, suntem tot pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ce privește nivelul de digitalizare - fără îndoială, cu efecte vizibile asupra performanței economice a țării noastre. Tehnologia 5G, care, dincolo de beneficiile evidente pentru utilizatori, va avea un impact major în primul rând în economie, va deveni cu siguranță un stimulent pentru activitatea din toate sectoarele economice, ca și pentru competitivitatea noastră pe plan extern. Simplu spus, 5G este o oportunitate pe care România poate, știe și începe deja să o valorifice", a precizat deputatul de Argeș Mircea Drăghici, propunerea PSD pentru ministerul Transporturilor.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.