Moțiunea de cenzură a picat. Opoziția a oferit scandal mult, voturi puține

Moțiunea de cenzură a picat. PNL și USR au oferit scandal din plin, însă nu au fost în stare să adune voturile necesare pentru a dărâma guvernul Dăncilă. Opoziția avea nevoie de 233 de voturi pentru ca guvernul să pice, însă nu a adunat decât 166 de voturi, patru voturi au fost împotrivă și o abținere. PSD și ALDE nu au votat. Adică voturile PNL, USR, PMP și numai o parte din oamenii din jurul lui Ponta, în condițiile în care UDMR a anunțat că nu va vota moțiunea.

Potrivit unor surse parlamentare, se pot baza pe cel mult 150-160 de voturi, care ar putea veni de la PNL, PMP, USR şi, eventual, din partea parlamentarilor care s-au coagulat în jurul lui Victor Ponta, dar şi din partea unor reprezentanţi ai minorităţilor.

Cu un miting ieri seară de câteva zeci de persoane, cu foarte mult zgomot făcut astăzi, dar reușind să aducă în fața Parlamentului doar vreo 4000 de oameni, PNL și USR nu au reușit decât să producă așteptare în rândul electoratului, dar fără niciun fel de rezultat pozitiv. Nici măcar în rândul propriilor electorate. Parlamentarii opoziției au făcut circ în plenul parlamentului, au coborât  în stradă printre... "protestatari" , s-au umplut de penibil și.... doar atât. Orban și gașca de penelisto-useriști sunt cel puțin la fel de penibili și de ridicoli precum semi-analfabeta europeană Viorica. 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.