Moțiunea de cenzură a picat. Opoziția a oferit scandal mult, voturi puține

Moțiunea de cenzură a picat. PNL și USR au oferit scandal din plin, însă nu au fost în stare să adune voturile necesare pentru a dărâma guvernul Dăncilă. Opoziția avea nevoie de 233 de voturi pentru ca guvernul să pice, însă nu a adunat decât 166 de voturi, patru voturi au fost împotrivă și o abținere. PSD și ALDE nu au votat. Adică voturile PNL, USR, PMP și numai o parte din oamenii din jurul lui Ponta, în condițiile în care UDMR a anunțat că nu va vota moțiunea.

Potrivit unor surse parlamentare, se pot baza pe cel mult 150-160 de voturi, care ar putea veni de la PNL, PMP, USR şi, eventual, din partea parlamentarilor care s-au coagulat în jurul lui Victor Ponta, dar şi din partea unor reprezentanţi ai minorităţilor.

Cu un miting ieri seară de câteva zeci de persoane, cu foarte mult zgomot făcut astăzi, dar reușind să aducă în fața Parlamentului doar vreo 4000 de oameni, PNL și USR nu au reușit decât să producă așteptare în rândul electoratului, dar fără niciun fel de rezultat pozitiv. Nici măcar în rândul propriilor electorate. Parlamentarii opoziției au făcut circ în plenul parlamentului, au coborât  în stradă printre... "protestatari" , s-au umplut de penibil și.... doar atât. Orban și gașca de penelisto-useriști sunt cel puțin la fel de penibili și de ridicoli precum semi-analfabeta europeană Viorica. 

 

Meteo

Partly cloudy

20°C

Pitesti

Partly cloudy
Humidity: 69%
Wind: WNW at 17.70 km/h
Thursday
Scattered thunderstorms
15°C / 25°C
Friday
Thunderstorms
17°C / 26°C
Saturday
Thunderstorms
16°C / 26°C
Sunday
Thunderstorms
16°C / 26°C

Latest Tweets

Adjunctul de la Teleorman, la conducerea Poliției Argeș https://t.co/o6ZyP6EqIU
Video! Momente emoționante la Inspectoratul de Jandarmi Argeș https://t.co/wsMOnC9TYW
A murit unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Teatrul Al. Davila din Pitești. A jucat în piese și filme celebre https://t.co/4MteeL3yFT
Record pentru Groupe Renault cu 2,1 milioane de vehicule vândute, în creștere cu 9,8 %. Dacia, contribuție majoră https://t.co/Cm9ViUMFdD
Andrei Gerea despre informația că se pregătește o nouă ordonanță privind amnistia: O minciună! https://t.co/kPV82YikZC
Follow ProARGES on Twitter