Noi reguli în Pitești: Locurile de parcare închiriate, disponibile pentru oricine între orele 9-16

Consiliul Local Pitești a adoptat o modificare controversată în privința locurilor de parcare închiriate de locatari în zona blocurilor. Propunerea, venită din rândul PSD, ar putea, în cel mai bun caz, să rezolve temporar problema lipsei locurilor de parcare din cartiere. Pe termen lung, este falimentară, iar pentru cei care plătesc locurile de parcare este cu siguranță un mare minus, pentru că nu pot controla cine și pentru cât timp parchează mașina. Noul regulament a picat la vot anul trecut, însă se pare că la această a doua încercare, au fost găsite voturile necesare din partea consilierilor locali pentru a fi adoptat, în ciuda protestelor unora dintre locatarii din zona Fortuna.

Primăria Pitești, adică primarul Cornel Ionică, a propus ca locurile de parcare să fie disponibile pentru oricine de luni până vineri, între orele 9-16. În restul timpului, vor fi folosite numai de chiriași. Măsura nu se va aplica în cazul locurilor de parcare închiriate în prezent, decât după ce expiră contractele de închiriere.

Tariful de închiriere este de 120 lei/an, de luni până vineri, între 16-9 și în weekend permanent, iar amenzile pentru cei care încalcă regulamentul au fost majorate. Astfel, cei care vor menține ridicat dispozitivul de blocare în intervalul 9-16, de luni până vineri, vor fi sancționați cu amendă de la 400 la 600 lei. Noul regulament se va aplica din aprilie.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.