Președintele PNL Pitești a găsit motivul pentru care orașul a fost sufocat: Conducerea Primăriei s-a prefăcut că vrea să actualizeze Planul urbanistic general!

Consilierul județean și președintele interimar al PNL Pitești, Marius Postelnicescu a identificat foarte corect cauzele care au dus la sufocarea Piteștiului, atât printr-un trafic extrem de aglomerat, cât și prin apariția de tot felul de clădiri de birouri sau ansambluri rezidențiale: lipsa unui Plan Urbanistic General actualizat. "Eu cred că nu au fost făcute eforturi consistente de către Primăria Pitești pentru a demara un astfel de program foarte important", a precizat Marius Postelnicescu. În fapt, liberalul are dreptate, pentru că cei de la Primărie au simulat, prin organizarea unor licitații deloc atractive, organizarea unor licitații pentru actualizarea PUG. Pentru cine nu știe, ultima actualizare, și aceea nu tocmai ca la carte, a fost făcută în 2012. Și, pentru cine iarăși nu știe, acest Plan Urbanistic General este vital, sau ar trebui să fie vital, atunci când vrei, ca administrație, să faci o investiție durabilă și eficientă pe termen lung. Și ca dovadă că Primăria s-a jucat de-a licitațiile, mai trebuie spus că Piteștiul este printre puținele municipii din România care nu are PUG-ul actualizat. Sigur, dacă lucrurile ar fi stat așa, nu și-ar mai fi putut construi oricine, orice, oriunde și în orice condiții, pentru ca apoi șefii primăriei să se arate surprinși, iar fiecare investiție - de pildă reabilitarea rețelei de apă și canalizare, construirea de parcări, modernizare de drumuri - trebuia să țină cont de acest PUG și de viziunea de dezvoltare a municipiului!

T"raficul a devenit principala problemă a Piteștiului. Am constatat că în continuare în Pitești nu există o etapizare a proiectelor pe mai mulți ani. Am constatat că Planul Urbanistic General care dă direcțiile de dezvoltare urbană nu mai este actualizat de foarte mulți ani. Ultima actualizare a fost în 2012, dar nici aceea nu este prea consistentă. În 2016 s-a dorit scoaterea la licitație a cestui PUG pentru o sumă de 66 de mii, cu termen de finanțare 12 luni. Nu s-a realizat și în 2017 s-a reluat discuția, pentru suma de 300 mii lei. În iulie 2017, a fost o nouă încercare pentru suma de 100 de mii de lei. Anul trecut în august, s-a încercat pentru suma de 1,5 milioane lei dar tot nu s-a putut realiza".

Între timp au apărut diverse propuneri punctuale care nu au ca fundament acest plan urbanistic general. Dacă facem doar pe intenții punctuale anumite investiții, dacă nu ținem cont de prevederi, înseamnă că acest plan urbanistic general va fi făcut la pe genunchi, nu cu un concept general și de perspectivă pe mai mulți ani.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.