Propus la Transporturi, Mircea Drăghici a devenit ținta unui nou atac mediatic. Cum răspunde deputatul de Argeș

Mircea Drăghici a devenit în ultima perioadă ţinta predilectă a unui site de ştiri din România. Deşi nefondate şi neprobate, acuzaţii grave s-au rostogolit în presă.
“Pe surse” a apărut şi informația despre o presupusă existență a unui dosar penal, în care cel propus de PSD să preia funcţia de ministru al Transporturilor ar fi acuzat de deturnare de fonduri. Același site de șitiri a mai catalogat un control al AEP la sediul PSD drept o descindere, cu toate că Autoritatea Electorală Permanentă a precizat oficial că este vorba despre un control anual la care sunt supuse toate partidele.

Revenind la informația în privința existenței unui dosar penal, anunţul nu a fost nicidecum făcut de procurori, aşa cum era normal dacă un astfel de dosar exista, ci tot de site-urile de ştiri.

Iar reacţia deputatului de Argeș Mircea Drăghici nu a întârziat să apară.

“Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la un presupus dosar penal deschis pe numele meu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precizez că până în prezent nu am fost informat oficial și nu am cunoștință despre existența unei astfel de anchete.

În condițiile date există două posibilități: ori totul este o știre falsă, cum au fost și zvonurile apărut în spațiul public privind modul în care am gestionat banii PSD, ori există o astfel de cercetare și este foarte grav că PÎCCJ pare a avea o agendă politică și dă astfel de informații pe surse, chiar în contextul numirii mele în Guvernul României.”, a declarat Mircea Drăghici.

De asemenea, mai spune trezorierul PSD, acuzaţia de deturnare de fonduri, despre care se vorbeşte, nu are are la bază nicio faptă reală. Iar asta se demonstrează foarte uşor cu documente oficiale.

“Raportându-mă strict la informațiile apărute în presă, referitoare la modul în care au fost administrate fondurile PSD, precizez că toate controalele efectuate până acum de Autoritatea Electorala Permanenta au arătat că s-au respectat toate dispozițiile legale în materie. Nu există niciun leu cheltuit de PSD care să nu aibă o acoperire legală în Legea finanțării partidelor politice.

Repet nu am cunoștință de un astfel de dosar. Voi solicita un răspuns oficial din partea PÎCCJ cu privire la zvonurile apărute „pe surse” în presă. Dacă acestea se vor confirma, atunci scurgerea în presă a unor astfel de informații, ce fac parte dintr-o anchetă penală aflată într-o fază nepublică, reprezintă o încălcare gravă a prezumției de nevinovăție, întrucât se induce opiniei publice percepția vinovăției mele, înainte ca eu să fi avut cunoștință de acuzațiile ce mi se aduc, fiind deci în imposibilitatea de mă putea apăra.”, a mai afirmat Mircea Drăghici.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.