PSD, soluție care va schimba radical veniturile muncitorilor români din multinaționale: Salariu minim unitar în UE la multinaționale!

PSD vine cu o propunere care poate schimba radical viața milioanelor de români care muncesc la multinaționale pe salarii de nimic. Social-democrații au anunțat că vor lupta pentru introducerea unui salariu minim în companiile multinaţionale, valabil în toate ţările UE.
"Trimitem patrioți în Parlamentul European să susțină interesele țării și mai binele românilor! Unul dintre angajamentele pentru care vom pleda cu hotărâre este introducerea unui salariu minim unitar pentru companiile multinaționale la nivelul întregii Uniuni Europene.
În cei doi ani de guvernare am reușit să majorăm salariul minim brut, cu 66%, prin creșteri succesive care au adus și creșterea puterii de cumpărare. Suntem, prin urmare, determinați să promovăm în Parlamentul European politici pentru protejarea drepturilor lucrătorilor indiferent de statele lor de origine și de statele în care își desfășoară activitatea!", se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a PSD preluată și de deputatul Mircea Drăghici.
Recent, Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și candidat din partea socialiștilor europeni la președinția instituției, s-a declarat în favoarea introducerii unui salariu minim european, indiferent de țara în care se află lucrătorii, însă propunerea lui Timmermans nu viza un salariul minim unitar, ci în echivalent cu 60% din salariul mediu în statul respectiv. PSD a ridicat ștacheta și a cere salariu minim unitar în UE. Asta înseamnă că muncitorul român care muncește în alte țări nu va mai fi desconsiderat. Și, mai ales, înseamnă că muncitorii români care muncesc în România la multinaționale, nu vor mai primi salarii considerabil mai mici decât colegii lor din alte țări. Spre exemplu, la Dacia, care este cea mai productivă și mai profitabilă fabrică din grupul Renault, un muncitor de la Mioveni este mult mai slab plătit decât un muncitor tot al Renault, din Franța.

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD; executat de SC Macazin Muntenia SRL; CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.