Serban Valeca a ajuns al doilea om in stat

Serban Valeca, vicepresedinte al Senatului, a preluat interimar atributiile de presedinte al Senatului, a doua functie ca importanta in stat. Totul, pe fondul demisiei lui Calin Popescu Tariceanu de la sefia Camerei Superioare a Parlamentului. PSD l-a ofertat pe Melescanu, insa alegerea acestuia este conditionata de votul a cel putin 4 senatori ALDE pentru PSD. 

Teodor Meleşcanu a avut însă parte de o surpriză neplăcută, pentru că toţi senatorii ALDE au refuzat ofera. Acest eşec în negocierile interne a dus la amânarea votului pentru noul preşedinte al Senatului, iar Meleşcanu are un termen de o săptămână pentru a strânge în jurul lui mai mulţi aleşi ALDE. În caz contrar, potrivit surselor politice, PSD ar putea renunţa la desemarea sa în fruntea Senatului.

Nici la Camera Deputaţilor lucrurile nu decurg conform planului PSD. Cei 4-5 deputaţi ALDE care sunt de partea PSD nu au reuşit schimbarea liderului de grup, mutare importantă în perspectiva votului la apropiata retructurare guvernamentală.  Paradoxal, anterior acceptării propunerii PSD, Teodor Meleşcanu a participat la şedinţa grupurilor reunite ale ALDE, la ora 14, fără să menţioneze negocierile cu social-democraţii. După această şedinţă, fostul ministru a participat şi la şedinţa Grupului din Senat, unde a lansat ofera PSD către proprii colegi, de faţă cu Tăriceanu.

Atribuțile de președinte al Senatului au fost preluate de senatorul PSD de Argeș Șerban Valeca, având în vedere că în plenul de luni a fost votată doar vacantarea funcției, în urma demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu, nu și un nou senator care să conducă forul legislativ.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.