Statul va da fiecărui copil câte 600 de lei pe an. Banii vor putea fi scoși la împlinirea vârstei de 18 ani

 Guvernul a adoptat în ședința omagială de la Alba Iulia proiectul de ordonanţă de urgenţă potrivit căruia începând cu anul 2019 se va acorda o primă de stat în valoare de 600 lei anual pentru persoanele care deschid un „cont individual de economii Junior”. Conform ordonanei, rata dobânzii fiind de 3% pe an, sumele nefiind impozabile. Suma va putea fi retrasă doar după ce copilul a împlinit 18 ani.
Practic, fiecare copil va beneficia, începând cu anul viitor, de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani. Titularul contului beneficiază de prima de stat numai pentru suma minimă de 1.200 lei. În cazul în care la finele anului calendaristic suma depusă în anul respectiv este mai mică decât suma minimă de 1.200 lei, titularul contului nu beneficiază de prima de stat, dar pentru soldul contului se acordă dobândă, se mai arată în ordonanţă.
"Instituim astăzi un mecanism de economisire pentru copii Conturi de economii Junior Centenar, care să faciliteze accesul la educație și să acopere lipsa de venituri. Toți copii din România vor fi incluși până la 18 ani într-un mecanism activ de economisire. Concret statul va deschide la Trezorerie pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani  un cont special de economisire. În acest cont părinții sau reprezentații legali ai copilului pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală", a arătat premierul Viorica Dăncilă.
 Totodată, sumele depuse anual în cont nu vor putea depăşi un plafon maxim reprezentând echivalentul în lei a valorii de 100000 euro.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.