Tinerii din ALDE, acțiune de ecologizare în Trivale: Să ne bucurăm frumos de natură și să păstrăm curățenia!

Tineretul ALDE Argeș s-a alăturat în data de 15 septembrie celor 5000 de membri TLDE din întreaga țară, participând la o acțiune de ecologizare de amploare. Organizația de tineret a ALDE Pitești, alături de colegii de la organizația județeană, s-au implicat într-o campanie la nivel național menită să atragă atenția asupra necesității păstrării naturii curate. Cei 35 de tineri argeșeni au strâns nu mai puțin de 80 de saci de gunoi dintr-un loc care ar fi trebuit să fie o carte de vizită a Piteștiului - Pădurea Trivale.

,,Protecția mediului înconjurător constituie o prioritate pentru noi, dar nu e niciodată suficientă implicarea în acțiuni de ecologizare, atât timp cât comportamentul populației în privința deșeurilor generate nu se schimbă în mod real.
Cei 35 de membri participanți au adunat azi și gunoaie depozitate în saci menajeri, în pădure, la o distanță considerabilă de marginea acesteia și de orice drum de acces. Ne-a uimit această situație pentru că, practic, ar fi fost mult mai ușor să arunci acei saci într-un tomberon. Noi ne-am făcut datoria. Sperăm ca pe viitor, acțiunile de ecologizare să devină o parte din istorie." a declarat Codruț Matei, președintele interimar al TLDE Argeș.

La rândul său, Elena Dascălu, președintele interimar al ALDE Piteșt  a subliniat fapul că trebuie să avem grijă de natură pentru a putea trăi sănătos atât noi, cât și generațiile care vor urma. Elena Dascălu a cerut și autorităților implicate o mai bună protejare a pădurii împotriva defrișărilor. "Am făcut ecologizare în Parcul Trivale. Pădurea Trivale este cel mai de preț bun natural al Piteștiului și am dorit șă noi să dăm un semnal că trebuie să protejăm pădurea și parcul Trivale de tăieri și de gunoaie. Dacă vrem să trăim sănătos trebuie să fim responsabili cu natura! Trebuie să ne bucurăm frumos de ce ne oferă pădurea și să păstrăm curățenia!", a arătat Elena Dascălu.

Acțiunea nu este una singulară. În plus, vor mai urma și altele de gen.

,,Acum câteva săptămâni participam, alături de TLDE Argeș, la o acțiune de ecologizare pe Transfăgărășan. Astăzi, tinerii noștri au ecologizat Pădurea Triviale și sunt extrem de mândră de fiecare în parte pentru modul activ în care se implică în problemele comunității. Nu ne vom opri aici! La sfârșitul acestei luni vom desfășura o acțiune de ecologizare și replantare în zonele defrișate de pe suprafața comunei Arefu. Așteptăm alături de noi pe oricine are posibilitatea și consideră că stă în puterea noastră să trăim într-un mediu mai curat și mai sănătos." a declarat Simona Brătulescu, președinte ALDE Argeș.

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.