Video! 4 unități fără autorizație de funcționare și 29 de grupuri sanitare în exterior. Manu și Tudosoiu: Din toamnă, Argeșul, singurul județ fără școli cu toalete în curte

Patru unități școlare nu dețin autorizație sanitară de funcționare. Acestea se află în Stoenești, Vedea, Bălilești și Mălureni. Mult mai bine ca în anii anteriori, dar totuși, patru unități medicale care nu au această autorizație. Numai că autoritățile au luat decizia ca aceste unități școlare să fie mute, altele vor fi desființate, în timp ce în unele cazuri se lucrează pentru a intra în conformitate, conform președintelui CJ Argeș Dan Manu.

Din 2016 până în prezent, CJ Argeș a investit 331 de miliarde de lei  în școlile din Argeș. Aceasta reprezintă cea mai mare sumă investită în infrastructura școlară din județ, spun reprezentanții consiliului. Cele 283 de proiecte finanțate, din 87 de comune argeșene, au vizat extinderea, reabilitarea, modernizarea și construirea de grupuri sanitare în interiorul școlilor.

În prezent, mai există 20 de localități în care mai sunt școli cu toaletele în exterior. Este vorba de 29 de grupuri sanitare. Majoritatea se află în diverse faze de lucru, președintele CJ Consiliului Județean Argeș dând asigurări că în această toamnă nu va mai exista nicio școală cu toalete în curte.

    „Din 2016, ne-am asumat ca nici o unitate de invățământ să nu mai aibă toaleta în fundul curții exterioare. Ne așteptăm să rezolvam, în această toamnă, și cele câteva unități de învățământ rămase, în așa fel încât să terminăm ceea ce ne-am propus în 2016. Vreau să mulțumesc tuturor primarilor, consiliilor locale, corpului didactic, părinților, elevilor pentru că au avut răbdarea, încrederea necesară. Nu a fost un moft, este un pas foarte important pe care l-am facut.  Aceste proiecte sunt în stadiu de execuție de peste 90 % în 11 localități, iar în stadiu de execuție sub 50 % în 19 localități. Deci, în această toamnă avem garanția ca spre iarnă lucrurile se vor remedia.”

    Dumitru Tudosoiu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Argeș, a ținut să aprecieze eforturile Consiliului Județean Argeș, menționând că după banii investiți, avem toate șansele ca Argeșul să devină singurul județ din țară unde nu va mai exista nicio școală cu toalete în curte.

 „Cred că putem spune că vom fi singurul județ din România care nu o să mai aibă, la final de mandat, absolut nici o școală cu toaletă în exterior.  331 de miliarde nu sunt bani puțini. Este una dintre cele mai mari alocări sau cea mai mare alocare financiară pe un mandat, către unități de învățământ, în contextul în care nu exista obligația consiliului județean, aceasta  era strict a primăriilor care au în administrare școlile. Copiii sunt ai noștri, ai tuturor ”, a menționat și Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.