Video! Iohannis refuză să semneze revocarea lui Lazăr. Reacția fulger a lui Tudorel Toader

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre cererile lui Tudorel Toader, propunerea Adinei Florea la șefia DNA, respectiv revocarea lui Augustin Lazăr, demers pe care l-a numit ”penibil”.
”Am o opinie și o voi face cunoscută la momentul potrivit. Astăzi încă nu m-aș referi la această speță. Se conturează o abordare a acestui ministru al Justiției, abordare pe care aș clasifica-o eu pe lângă lege. Între timp nu mai am doar dubii, mă îndrept spre certitudini. Cel puțin în ce privește revocarea, un demers aiuritor al acestui ministru. Penibilă fază. Suntem în situația în care momentan s-a început un demers judiciar, pot să vă spun că până când judecătorii nu vor da un verdict final nu am de gând să fac nimic în această chestiune. Procurorul general Lazăr a făcut treabă bună, mi se pare total greșită solicitarea de revocare, greșită politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva când va fi situația. Foarte clar ne aflăm într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze Justiția” a spus Klaus Iohannis.
Președintele a refuzat să spună dacă la dosarul candidaturii lui Augustin Lazăr care a ajuns la Cotroceni se afla faimoasa ordonanță de clasare. ”Nu are legătură” a spus șeful statului.

Toader: Sunt remarci subiective
Tudorel Toader a declarat, marți, după întâlnirea pe care a avut-o la Parlament cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, că remarcile președintelui Klaus Iohannis în cazul cererii de revocare a lui Augustin Lazăr conțin calificări dintr-o perspectivă personală a șefului statului.
"Eu nu vreau să fac un inventar al spuselor celui care ocupă cea mai mare demnitate din stat, nu vreau să fac un inventar al faptului că președintele a spus că cererea de revocare nu era oportună din punct de vedere politic, apoi că nu era oportună, iar apoi că cererea era neadecvată, acum este politică, adică tot felul de calificări dintr-o perspectivă personală și în limitele domniei sale. Permiteți-mi să nu fac comentarii, doar am făcut o rememorare a celor spuse de dânsul", a precizat Tudorel Toader.

Întrebat cum comentează remarca şefului statului conform căreia a acţionat „pe lângă lege”, Tudorel Toader a răspuns: „A spus, i-auzi! Şeful statului cunoaşte foarte bine care sunt limitele legi, cunoaşte foarte bine care-s comportamentele legale şi constituţionale, este vocea cea mai autorizată din stat şi nu ştiu ce argumente aveţi să nu-l credeţi chiar fără să cercetaţi, ca la Biblie”.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.