Video! Peste 4000 de argeșeni la mitingul de la București! Sfaturi pentru cei care vor merge la protest

În jur de 3500 de membrii și simpatizanți ai PSD vor participa la mitingul de sâmbătă organizat de social-democrați având ca temă lupta împotriva abuzurilor. Secretarul general al PSD, primarul Ion Georgescu a explicat că nu au putut fi găsite mai multe autocare. Cei 3000-3500 de membri și simpatizanți PSD vor merge cu autobuzele pe care le va închiria fiecare organizație. Organizațiile fac contractele, organizația județeană va deconta deplasarea. Am primit foarte multe solicitări din partea argeșenilor, dar nu am reușit să mai găsim autobuze. În afară de aceștia, probabil că vor mai veni și alții, cu mașinile personale. Le transmitem și celor care vor veni cu autocarele, și celor care vin cu mașinile că este obligatoriu să aibă actele de identitate, pentru că vor fi mai multe filtre., a explicat Ion Georgescu.
Primarul din Mioveni a comentat și informațiile lansate pe piață cum că ar fi fost oameni obligați să participe la miting: Dacă au existat astfel de cazuri, să fie cercetate. Eu cred că nu au existat. Au fost 300 de frustrați care au dat pe diferite site-uri tot felul de informații false, csare nu se pot confirma, a mai spus Georgescu.
Primarul din Mioveni a mai arătat că prin acest protest, dincolo de o verificare a capacității organizatorice a partidului, PSD dorește să arate țării că Piața Victoriei nu a este doar a protestatarilor #rezist, a celor de la USR sau a celor de la PNL ci a tuturor cetățenilor și a tuturor partidelor. El a mai arătat că, dacă de multe ori cei care protestează, de obicei fără autorizație, nici nu știu ce doleanțe au, cei de la PSD vin cu un mesaj clar, de stopare a abuzurilor. Georgescu susține că ar fi preferat ca în loc să fie la București un singur miting, să fi fost organizate mitinguri în fiecare județ. În opinia sa, numărul celor care ar fi putut participa ar fi fost mult mai mare.

Și ALDE Argeș va avea 1000 de membri și simpatizanți, după cum a explicat și vicepreședintele ALDE Andrei Gerea. Liderul ALDE Pitești, Robert Tudorache, a afirmat că încă de la înființare ALDE a susținut, permanent, stoparea abuzurilor, un stat de drept puternic și o justiție echilibrată și eficientă. Cei de la ALDE vor pleca din apropierea sediului, pe traseul Arcul de Triumf- Piața Victoriei.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că la mitingul de protest de sâmbătă vor fi prezenți între 400.000 și 600.000 de oameni, de trei-patru ori mai mult decât estimaseră inițial organizatorii.
El a mai spus că Piața Victoriei și bulevardele adiacente vor fi blocate sămbătă seara.
”Suntem pregătiți pentru acest aflux imens de oameni care vor să participe la mitingul de protest împotriva Statului Paralel și împotriva sistemului securist. Sunt județe, cum ar fi Constanța, Vrancea, Olt, Dolj, Giurgiu, Vâlcea, Argeș, Iași și așa mai departe, în care lista celor care doresc să participe la miting depășește cu de 20-30 de ori capacitatea noastră de transport”, a adăugat el.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.