Asistenții medicali argeșeni implicați în proiectul POLMED

By Proarges.ro Noiembrie 08, 2018 676

În perioada 30-31.10.2018, o delegație a OAMGMAMR Argeș a participat, la Sinaia, la cel de-al treilea focus grup organizat în cadrul proiectului “Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED” (Cod SIPOCA 169/ Cod SMIS 111787).

Delegația argeșeană, formată din cinci asistenți medicali cu vastă experiență în domeniu (Neli Homeghiu, Aura Rizescu, Carmen Zamfir, Valentina Ghiold, Marinela Bădulescu), s-a alăturat delegațiilor din județele Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman. Participanții s-au implicat activ și au oferit informații complementare pentru realizarea anchetei referitoare la situația actuală din România cu privire la valorile profesiilor de asistent medical și moașe.

Obiectivul principal al proiectului constă în dezvoltarea unui set de valori profesionale fundamentale pentru asistenți medicali și moașe, în beneficiul relației personal medical-pacient. Obiectivele secundare ale acestuia urmăresc creșterea capacității organizației de a formula propuneri de politici publice în sectorul medical și derularea unui proces participativ de elaborare a unei propuneri de politică publică alternativă care face referire la profesiile de asistent medical și moașă.

Despre participarea la acest focus grup, vicepreședintele OAMGMAMR Argeș, Neli Homeghiu, a declarat: ,,În centrul discuțiilor noastre au fost valorile profesiei de asistent medical care ne ghidează în activitatea de zi cu zi. Le regăsim în setul de principii și valori care stau la baza Codului de etică și deontologie profesională, iar analiza noastră a avut în vedere măsura transpunerii în practică precum și îmbunătățirea acestora în acord cu evoluția profesiei, cât și a unui standard adecvat timpurilor noastre. Cu siguranță, documentul final va fi corolarul unui set de valori capabil să îmbunătățească, astfel, calitatea actului de îngrjire medicală.

De asemenea, participanții au avut ocazia să se exprime deschis și au adus în atenție și dificultățile pe care le întâmpină în activitatea desfășurată. În plus, s-au făcut sugestii pentru ca sistemul de sănătate din România să se îndrepte către unul centrat cu adevărat pe pacient. Consider că un astfel de proiect este binevenit pentru sistemul nostru de sănătate unde este esențial să putem pune în practică strategii menite să dezvolte benefic relația dintre pacienți și personalul medical”.

Proiectul “Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED” este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020 și se va implementa pe o perioadă de 16 luni, respectiv iunie 2018 – octombrie 2019. Valoarea totală a proiectului este de 999.853,36 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 979.856,29 lei, iar contribuţia Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România fiind de 19.997,07 lei.Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.