Spitalul de recuperare Brădet se va moderniza cu 3,3 milioane de lei. Manu: Ne dorim foarte mult extinderea

Spitalul de Recuperare Brădet va fi modernizat printr-un proiect de creștere a eficienței energetice în valoare de 3,3 milioane de lei. În termen de 15 luni, spitalul va beneficia de înlocuirea și modernizarea tuturor instalațiilor de încălzire și electrice, va fi izolat termic și fațada va fi renovată.  

Proiectul privind Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet, va primi finanţare nerambursabilă în cadrul Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 3 -Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investiţii 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operatiunea B-Clădiri Publice.
 În perioada în care vor fi realizate lucrările, activitatea va fi restrânsă, dar în anumite perioade, pacienții nu vor fi deloc afectați.
 Lucrările la spitalul de la Brădet fac parte din strategia spitalului pentru perioada 2016-2019.
Conducerea spitalului a anunțat că în ultimii 2 ani laboratorul a fost dotat cu aparatură de specialitate. Toate procedurile se fac cu aparatură nouă.
Anul acesta spitalul va fi dotat și cu un ecograf care este în proceduri de achiziție.  
Spitalul are o capacitate de 4500 de pacienți, însă activitatea se desfășoară la capacitate maximă. Se fac planificări cu o lună de zile înainte pentru a fi internați pacienții. Se fac programări și online și telefonic.  
 Pentru că este foarte solicitat, președintele CJ Argeș Dan Manu a afirmată că se dorește foarte mult extinderea spitalului în fosta clădire a Bancorex. Ne dorim, ca principiu, să putem extinde spitalul Brădet. Eu nu renunț la ideea de a putea iniția o hotărâre de guvern. Chiar dacă ne vom confrunta cu probleme majore, spitalul brădet trebuie extins în fosta clădire a bancorexului. M-aș bucura să avem un spital modern și alte secții de recuperare, similar cu spitalul de la Covasna, care este foarte solicitat, a afirmat Dan Manu.
În plus, primarul localității a afirmat că își dorește să facă demersurile pentru desemnarea comunei Brăduleț ca stațiune balneoclimaterică.

Spitalul de Recuperare Brădet este situat în sat Brădetu, comuna Brăduleț, județul Argeș. Spitalul este amplasat intr-o regiune cu tradiţie balneară, apele sulfuroase - descoperite de fotograful Ioan Nicolescu în anul 1888 - au stat la baza înfiinţării staţiunii Brădet. Stațiunea a avut o perioadă de maximă dezvoltare până la declanşarea celui de-al doilea război mondial când a intrat in declin.  Revigorarea staţiunii Brădet a început în anul 1975 când s-a inaugurat actualul spital, cladire monobloc cu 8 etaje și o capacitate de 200 de paturi.
În ultimii ani complexitatea tratamentului a crescut foarte mult datorită accentului pus pe recuperare. Diversificarea formelor de fizioterapie și mai ales de kinetoterapie la nivelul spitalului oferă pacienților posibilități multiple de tratament, prin abordarea unei patologii complexe.
Spitalul de Recuperare Brădet este încadrat  in categoria V de competență oferind  servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici într-o singură specialitate, respectiv recuperare medicală.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.