Argeș: Costin Oncescu, imaginea taberei pentru lotul național al olimpicilor de la informatică găzduită de Colegiul Dinicu Golescu

Colegiul Naţional Dinicu Golescu, din Câmpulung, găzduieşte în perioada 3 - 10 mai,  cea de-a doua tabără de pregătire a lotului naţional de Informatică. Deschiderea oficială acestui eveniment a avut loc vineri, 4 mai, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, ISJ Argeş, CJ Argeş, Prefecturii şi ai administraţiei publice locale. Municipiul Câmpulung este reprezentat de Costin Oncescu, care este practic și imaginea taberei. Medaliat cu aur la olimpiadele internaționale, acum ajuns în clasa a XII-a, Oncescu a fost admis la prestigioasa Universitate Oxford, din Anglia, acolo unde studiază şi sora sa. Tânărul a aplicat şi pentru celebrele universităţi Stanford, Harvard şi Princeton, din SUA, de la care aşteaptă rezultatele.

Elevii care participă la această tabără vor reprezenta România la Olimpiada internaţională de informatică, Olimpiada de informatică a ţărilor din Europa Centrală, Olimpiada balcanică de informatică, Olimpiada de informatică pentru juniori, Turneul de informatică de la Shumen, Olimpiada europeană de informatică pentru juniori şi Olimpiada pluridisciplinară Tuymaada. De programul de pregătire au beneficiat membrii lotului naţional restrâns de seniori (16 elevi) şi juniori (opt elevi).

La tabăra de la Câmpulung participă membrii lotului naţional restrâns de seniori, format din 16 elevi, primii clasaţi la primele trei probe de baraj pentru selecţia lotului de seniori şi membrii lotului restrâns de juniori, format din 8 elevi, primii clasaţi după primele două probe de baraj pentru selecţia lotului de juniori.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.