Mircea Sararescu

Mircea Sararescu

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea i-a cerut ministrului pentru Mediul de Afaceri să ia măsuri pentru a elimina orice suspiciune după ce mai mulți beneficiari ai programului și-au manifestat îngrijorarea că Start-up Nation ar putea rămâne fără finanțare.  "Am citit azi cu îngrijorare o scrisoare pe care un român, care a fost implicat în programul #StartUpNation, a adresat-o ministrului pentru Mediul de Afaceri. Acesta atrăgea atenția asupra unei informații care a circulat în spațiul public, și anume că ar urma ca la rectificarea bugetară să nu mai acorde finanțarea prin programul Start-Up Nation celor 10.000 de firme, 1.400 de antreprenori români urmând să rămână pe dinafară.

Ideea că după rectificarea bugetară nu s-ar mai finanța toate cele 10.000 de proiecte ar fi una total greșită, care ar scădea încrederea românilor în proiectele guvernamentale, mai ales în acesta. Sper că acest lucru este luat în calcul inclusiv de ministrul de Finanțe.

Faptul că s-a tăcut pe acest subiect până acum, iar speculațiile în spațiul public au luat amploare nu poate fi acceptat. Trebuie să existe atât din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, cât și a Ministerului Finanțelor o reacție clară cu privire la cele vehiculate. Bun, nu vorbește în coaliție, dar măcar ar putea să le răspundă reprezentanților mediului de afaceri.

Tocmai din motive precum acesta am cerut partenerilor de guvernare să discutăm și să găsim soluții. De fapt, ALDE a prezentat obiecțiile sale și măsurile care considerăm că trebuie să fie luate. Din partea ministrului de Finanțe nu avem deocamdată decât informații apărute pe surse, nu și date oficiale.

Start Up Nation este un proiect pe care ALDE l-a susținut pentru a fi implementat încă din campania pentru alegerile parlamentare din 2016. Proiectul a dovedit că are un succes răsunător în rândul mediului de afaceri, al românilor cu spirit întreprinzător, motiv pentru care el trebuie să continue, nu trebuie să fie afectat de rectificare.
Înţelegem că există dificultăţi de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar. Am acceptat acest lucru, dar nu credem că soluţia este amputarea politicilor publice fundamentale şi a programului de investiţii", a subliniat deputatul ALDE de Argeș.

Deputatul ALDE de Argeș Andrei Gerea critică o posiibilă apropiere între Klaus Iohannis și Traian Băsescu. Vicepreședintele ALDE îi transmite lui Iohannis că de-a lungul timpului Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să urce sau să își consolideze poziția lustruind și periind nume grele, doar pentru a le înfige mai apoi cuțitul în spate. "În spațiul public, remarc la ora asta două personaje care sunt apărate de avocați din oficiu. Primul este suspectul de la Caracal, al doilea este dl #Iohannis. Cel din urmă e profund și devotat apărat și spălat de păcate, de la o vreme, pe toate canalele media, de avocatul Traian #Băsescu, cel care anunța încă din februarie că îl susține pe actualul președinte pentru încă un mandat.

Se spune că cine se aseamănă se adună. Dl Iohannis face echipă cu "agentul Petrov" și se lasă lustruit de acesta pentru a fi nițel mai strălucitor la final de mandat.

Atenție mare, însă, dle Iohannis: "agentul Petrov" a făcut carieră lustruind și periind nume grele, doar pentru a le înfige mai apoi cuțitul în spate. Și cum spatele întors e cea mai reprezentativă poziție a dvs, aveți grijă să nu devină o ispită prea mare pentru Petrov cel degrabă vărsător de colegi nevinovați la mănăstirea Secu!", a subliniat Andrei Gerea.

Vreau să câștig Trofeul Câmpul Muscel! Asta a declarat Lucien Hora în conferința de presă de vineri care a precedat etapa a VIII-a a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Și asta a și făcut! Revenit pe traseul de la Lerești-Voina, Lucien Hora a dominat această competiție precum si titlul de campion national. Se pare că Hora se simte ca acasă la Câmpulung, unde a castigat marele trofeu de fiecare dată când a concurat și, adiacent, titlul de campion național. Asta s-a întâmplat și acum. 

Lucien Hora a câștigat Trofeul Câmpulung Muscel 2019. Emil Nestor a terminat pe doi, iar pe trei s-a clasat Bogdan Cuzma. 

Premierea de pe traseu a fost făcută de vicepreșdeintele FRAS Cătălin Nicolaescu, administratorul Consiliului Județean Argeș Maria Dinu și vicepreședintele CJ Argeș Simona Brătulescu.

Spectacolul a fost asigurat un camion de curse Scania al unui om de afaceri italian pasionat de sporturile cu motor, care a făcut deliciul publicului cu cerculețele făcute. Super-spectacol a făcut și Vali Porcișteanu care a alergat cuminte, doar pentru a-și face ultimele reglaje la bolidul său înainte de cursa unde ar putea câștiga titlul de campion național de Raliuri, la Cluj. Și totuși, la ultima coborâre, a urmat show-ul total făcut de campionul inimilor de la Trofeul Câmpulung Muscel, Vali Porcișteanu. Publicul a fost mai numeros ca niciodată, însă a avut ce vedea. Cei 67 de concureți au făcut un spectacol de zile mari, după ce, în prima zi, cea de recunoașteri, doi bolizi au fost impllicați în accidente care i-au scos de pe traseu.

La ora 17,30 este preconizată premierea de la Primăria Câmpulung, care poate fi urmărită live pe pagina de Facebook a Trofeului Câmpulung Muscel

 

Laura Codruța Kovesi are toate şansele să fie primul şef al procuraturii Uniunii care, din 2020, va investiga fraudele cu fonduri europene. Fostă şefă a DNA a primit un vot covârşitor, în Consiliul Reprezentanţilor la Uniunea Europeană, deşi premierul Viorica Dăncilă spera contrariul. Kovesi aşteaptă acum doar numirea, pe care o vor face deopotrivă, Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European.

“Sper ca acest vot să schimbe un pic situaţia în sistemul de justiţie şi colegii mei să fie mult mai mobilizaţi şi mai determinaţi şi să se simtă încurajaţi să continue ce s-a început şi nu putem să negăm că, în ultimii ani, în România, cel puţin cât am condus eu DNA, rezultatele au fost clare şi statisticile vorbesc singure.”, a spus, joi seara, la Digi 24, Kovesi. Ea a dat asigurari autoritatilor din tara noastra cale va sta la dispozitie oride cate ori vor avea nevoie de experienta sa.

Consiliul Reprezentanţilor la Uniunea Europeană i-a fost favorabil Laurei Codruta Kovesi. 17 dintre cei 22 de ambasadori au votat ca fostă şefă a DNA să conducă din 2020 Parchetul European. Teoretic, printre cei care ar fi fost împotriva s-ar putea număra ambasadoarea României - mai ales ca premierul anunţase încă de miercuri asta. Practic, potrivit unor surse oficiale, Preşedintele Klaus Iohannis ar fi convins-o să nu facă asta.

În următorii 7 ani, Laura Codruţa Kovesi va coordona investigaţiile legate de fraudele cu fonduri europene. Iar faptul că o româncă va conduce Parchetul European confirma încrederea de care se bucură Kovesi nu doar în ţară, ci şi în Europa.

Parchetul European va trebui să devină operaţional din 2020 şi fiecare din cele 22 de state ale Uniunii care au aderat la nouă structură vor avea câte trei procurori.

Grădinița și Școala primară Lexford Castel este locul unde copiii se bucură de un spațiu special creat pentru ei de educație, ocrotire din partea personalului unității și servicii de cea mai înaltă calitate.

Misiunea unității de învățământ este simplă. Copilul trebuie să se dezvolte în funcție de propriile nevoi, să-și stimeze imagini pozitive despre sine, să învețe să-i respecte pe cei din jurul său, să-și descopere aptitudinile și talentele. Lexford Castel aduce un program bazat pe promovarea învățământului competitiv, adaptat fiecarei vârste, unde curiozitatea și dragostea pentru cunoaștere sunt încurajate și dezvoltate.

Funcționând în sprijinul copiilor și cu o misiune clar stabilită, Lexford Castel vine cu o nouă specializare. Începând cu luna octombrie, copiii care trec pragul unității școlare se pot înscrie la cursurile de ROBOTICĂ.

Scopul acestor cursuri este de a pregăti copiii pentru un viitor plin de roboți, inteligență artificială și realitate virtuală. Ateliere robotică sunt destinate pentru vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

Pentru detalii și înscriere vă stau la dispoziție reprezentanții Lexford Castel
Adresă: str.Petre Ispirescu,nr.5, Pitesti
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: 0749 952 843

 

Aproximativ 70 de piloți s-au înscris până acum la Trofeul Câmpulung la Viteză în Coastă, ajuns la cea de a opta ediție! Cele mai importante nume din circuitul național de Viteză în Coastă se vor confrunta în acest weekend la Câmpulung, într-o etapă care se poate dovedi decisivă pentru adjudecarea titlului la principalele categorii. Lucien Hora revine pe traseul de la Câmpulung pe care l-a dominat autoritar în primele ediții.

În perioada 21-22 septembrie 2019, Clubul Sportiv Brothers Motor Sport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpulung Muscel, al Primăriei Lerești și al Consiliului Județean Argeș, organizează Trofeul Câmpulung Muscel 2019, contând ca etapa a VIII-a în cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop.


Vali Porcișteanu își face încălzirea pentru tilul de campion național

Ca de obicei, pilotul piteștean Valentin Porcișteanu și-a anunțat prezența pe traseul de trei kilometri de pe drumul județean Lerești-Voina. Tot din postura de forlighter dar, de data aceasta, el își va seta bolidul, Citroen C3R5, pentru confruntarea finală de la Cluj, unde poate câștiga un nou titlu de campion național la raliu.

Restricții de circulație

Anunţăm participanţii la trafic că drumul judeţean 734 Lereşti- Voina va fi închis circulaţiei sâmbătă şi duminică (21 şi 22 septembrie 2019) între orele 8 și 19. În cazuri de urgenţă, circulaţia se poate redeschide.

Spectatorii și sportivii care vor veni pe DN 73 dinspre Brașov și dinspre Pitești spre Câmpulung trebuie să ia în calcul între 30 - 60 de minute de întârziere, având în vedere lucrările de reabilitare de pe drumul național, lucrări unde sunt instalate semafoare.

 

Siguranța înainte de toate

Sportul cu motor este extrem de spectaculos dar în aceeași măsură poate fi și periculos. De aceea, organizatorii roagă publicul care va fi prezent pe traseul de la Lerești-Voina să respecte întocmai indicaţiile forțelor de ordine prezente pe traseul de concurs și să nu se poziționeze în zone interzise prin marcajele specifice amplasate în acest sens, pentru a se bucura de spectacolul cailor putere în condiții de maximă siguranță!!!

 

Compania furnizoare anunță o nouă întrerupere programată în alimentarea cu energie electrică în orașul Mioveni. Întreruperea va avea loc în zilele de 19 și 20 septembrie 2019.

Joi, 19 septembrie, în intervalul orar 9-15, vor fi afectați consumatorii din zonele PTCZ Blocuri 1, PTCZ Blocuri 3 Colibaşi.

Vineri, 20 septembrie, în intervalele orare 9-12 și 12-15, nu vor avea avea curent consumatorii din zonele PTCZ Blocuri 5 și PTCZ Blocuri 6  Colibaşi.

Lucrările pot fi reprogramate în situaţia în care condiţiile meteo sunt nefavorabile.

Informaţii actualizate despre programul acestor lucrări pentru săptămâna în curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Președintele USR Argeș Ionuţ Moşteanu, membru în Biroul Naţional al USR, a declarat pentru Mediafax, că a fost reluată numărătoarea voturilor de la alegerile interne din cauza unei erori de soft. Astfel, la o primă numărătoare, Ştefania Petre era în BN, iar la o a doua intra Andrei Corbu. Apropiat al lui Dan Barna, Ionuț Moșteanu a pierdut calitatea de vicepreședinte în USR în urma acestor alegeri.
 „Acum încercăm să lămurim, să instituţionalizăm o renumărare a voturilor. Ştefania Petre este o victimă coleterală a acestei erori. La prima numărătoare era în Biroul Naţional, iar la următoarea, intra colegul Andrei Corbu”, a explicat Ionuţ Moşteanu, marţi, pentru Mediafax.

Acesta a explicat că a existat o eroare la nivelul softului, deoarece nu au fost toate buletinele electronice scanate corect, inversându-se nişte numere, iar la numărătoarea buletinelor în format fizic, membri ai USR au sesizat greşeala.  „A fost vot pe liste deschise, preferenţial, câteva buletine cu multe liste, multe nume şi s-a făcut un soft de scanat buletinele, iar la numărătoare, câteva au fost numărate greşit, nu au scanat complet, iar numărând corect, pentru că există buletinele în format fizic, se face o reordonare, iar una din celelalte liste a prins un număr în locul numărului 9 de pe lista lui Cosette Chichirău. A fost o eroare a softului de numărare. Mâine (miercuri - n.r.) avem Biroul Naţional, vom lua act de renumărare şi vom vedea rezultatele finale”, a completat Moşteanu.

Ionuţ Moşteanu a mai spus că nu a fost vina Ştefaniei Petre pentru eroarea numărării voturilor, ci este posibil să fi fost greşeli la testarea sistemului în cadrul echipei de IT.  
„Dacă vreţi să dăm vina pe cineva, este vorba de IT-şti care au testat sistemul, poate nu şi-au dat seama. La numărătoarea paralelă, ne-am dat seama că există nişte greşeli”, a conchis Moşteanu.

La şedinţa Biroului Naţional de miercuri, este posibil să fie validat Andrei Corbu ca membru al BN, în locul Ştefaniei Petre. Totodată, există posibilitatea ca USR să valideze un proces verbal prin care să fie luată în considerare numărătoarea oficială, au adăugat sursele citate.

La Congresul Naţional din week-end, USR a ales cei 24 de membri ai Biroului Naţional şi au validat alegerea lui Dan Barna ca preşedinte al formaţiunii.

De asemenea, potrivit unui anunţ oficial al USR, au fost aleşi şi cei nouă vicepreşedinţi care fac şi ei parte din Biroul Naţional: 1. Iulian Bulai, 2. Claudiu Năsui, 3. Cristina Prună, 4. Stelian Ion, 5. Nicolae Ştefănuţă, 6. Liviu Mălureanu, 7. Cătălin Drulă, 8. Cristian Seidler, 9. Allen Coliban.

Biroul Naţional are în componenţă 24 de membri plus preşedintele USR, Dan Barna.

Fostul deputat PNL de Argeș Theodor Nicolescu, condamnat în primă instanţă la nouă ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul ANRP, în care sunt judecaţi între alţii şi fostul şef al ANI dar şi foşti vicepreşedinţi ai Autorităţii, cere acum instanţei supreme să transmită o întrebare Curţii de Justiţie a Uniunii Europene legată de forma denunţurilor din dosarul său. El îl acuză pe omul de afaceri din Pitești Valentin Vișoiu că a mințint în declarațiile pe care DNA le-a folosit ca probe în proces.

Mai precis, Nicolescu este nemulţumit de felul în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a obţinut mai multe denunţuri care îl vizează şi pe baza cărora prima instanţă de judecată a stabilit pedeapsa de aproape zece ani de închisoare în cazul său, informează stiripesurse.ro.

Problema juridică (în rezumat) a cărei interpretare se cere şi întrebare propusă, aşa cum apare notat în cererea depusă la dosar, este aceea privind modalitatea în care DNA a obţinut mai multe denunţuri ce stau la baza acestui dosar privind despăgubiri acordate de ANRP.

n ceea ce priveşte pretinsa infracţiune de luare de mită ce face obiectul prezentei cauze, acuzarea se întemeiază pe declaraţiile a trei martori interesaţi, care, pe scurt:

  1. au primit avantaje contrare legii chiar în această cauză;

  2. nu au formulat denunţurile din proprie iniţiativă aşa cum cere legea naţională, fiind chemaţi în acest sens la organele de urmărire penală, aşa cum a afirmat (şi a confirmat) expres Manole Gheorghe Adrian şi aşa cum pare a fi situaţia lui Vişoiu Valentin care se afla la momentul respectiv în arest la domiciliu la mai mult de 100 de Km de locul unde se presupune că a formulat denunţul;

  3. au formulat denunţul fiind „forţat de împrejurări", „în situaţia în care am văzut sau ştiam că depun denunţuri Manole şi Barbu”, aşa cum a declarat Vişoiu Valentin;

  4. denunţurile lor au fost coordonate (fără a putea însă înlătura contradicţiile flagrante existente în declaraţii), pe lângă legătura directă evidentă şi interesul comun al celor trei, ele fiind date în faţa aceluiaşi ofiţer de poliţie, în condiţiile în care legea nu prevedea prezenţa sa la scrierea denunţului;

  5. Vişoiu Valentin a fost dovedit de către aceeaşi unitate de Parchet, în exact aceeaşi perioadă de timp, ca autor al unor afirmaţii mincinoase prin care susţinea că a oferit mită cash unei persoane, susţinere înlăturată de către DNA ca având drept scop evitarea unor consecinţe juridice nefavorabile pentru acesta ceea ce dovedeşte faptul că pentru obţinerea unor avantaje judiciare, martorul nu are nicio problemă în a formula acuzaţii mincinoase.

Pe scurt, susţinerea noastră este aceea că obţinerea si utilizarea denunţurilor si ulterior, a declaraţiilor denuţătorilor încalcă dreptul la un proces echitabil, neputând constitui probe într-un proces penal, conform dreptului Uniunii Europene", se arată în documentul citat.

Nicolescu mai notează în cererea sa că "legea naţională obligă instanţele să verifice credibilitatea declaraţiilor în orice moment procesual, articolul 116 alineatul 2 Cod procedură penală stabilind că audierea martorului poate fi extinsă asupra tuturor împrejurărilor necesare pentru verificarea credibilităţii sale".

"Din acest motiv, solicităm formularea unei întrebări preliminare către CJUE cu privire la acest aspect. Forma întrebării pe care o propunem este:

'Dreptul Uniunii Europene, în speţă art. 6 şi 13 din Directiva 2016/343 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, coroborate cu art. 47 paragrafele 1 şi 2 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, se opune unui sistem care utilizează în procesul penal declaraţii precum cele ce fac obiectul prezentei cauze?'", se arată în documentul citat.

Instanţa supremă a stabilit ca discutarea cererii lui Theodor Nicolescu să aibă loc la termenul din 24 septembrie după ce la ultimul termen, din 14 septembrie, instanţa a constatat decesul unui dintre martorii propuşi de fostul deputat şi lipsa altor doi, în  cazul cărora a emis mandate de aducere cu însoţitori.

Totoată judecătorii ICCJ au anunţat avocaţii să fie pregătiţi şi pentru pledoariile finale la termenul din 24 septembrie.

În perioada 2007-2008, Nicolescu Theodor-Cătălin, care la momentul respectiv deținea funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților și calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul acțiunilor pe care aceștia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, se arată în rechizitoiul transmis instanţei.

În schimbul banilor, Nicolescu Theodor-Cătălin, prin prisma funcției și calității pe care o deținea, urma să asigure soluționarea favorabilă și cu celeritate a dosarelor de despăgubire.

Ca urmare a soluționării dosarului de despăgubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafață de 20,5 ha, teren situat în București, în zona sectorului 3, Nicolescu Theodor-Cătălin a primit, în perioada 2009-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani și contravaloarea acțiunilor.

Banii au fost remiși în general, în tranșe de până la 250.000 de lei, în lei și euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv pentru a masca comisionul.

Orbit de aburii băuturii, un bărbat din Argeș în vârstă de 37 de ani și-a lovit cu bestialitate bebelușul. Acesta a fost reținut 24 de ore pentru tentativă de omor, iar procurorii cer magistraților de la Tribunalul Argeș o arestare preventivă de 30 de zile pentru această acuzație. Totul s-a întâmplat în comuna Poiana Lacului unde bărbatul venise împreună cu concubina sa și copilașul, în vizită la un prieten. După ce a consumat cantități mari de alcool, acesta s-a luat la ceartă cu femeia în vârstă de 27 de ani și s-a răzbunat, lovindu-i bebelușul. În urma agresiunii, micuțul, în vârstă de numai 7 luni, are traumatism cranio-facial și traumatism cranian. 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.