Campanie de conștientizare privind integrarea copiilor cu nevoi speciale în scolile și grădinițele din Câmpulung Muscel.

În Ianuarie și prima jumătate din luna Februarie a avut loc cea mai amplă campanie de conștientizare privind integrarea copiilor cu nevoi speciale în școala și grădiniță din acest an în Câmpulung.
Campania “Cum să fii prieten cu cineva care are autism” a ajutat pe cei mici care, împreună cu exlicațiile voluntarilor au primit materiale informative cu idei foarte concrete prin care aceștia pot sa le fie alaturi copiilor cu CES.
Peste 1300 de elevi din școlile si grădinițele din Câmpulung au fost implicați si informați în campania de conștientizare. Am fost încurajați de deschiderea și dorința de cooperare a celor mici dar și a cadrelor didactice și credem ca împreuna, prin atitudinea noastră pozitivă putem îmbunătăți aceasta perspectivă.
“Andrei are 10 ani si este unul din copiii care au primit aceste materiale. Mama lui ne-a sunat și ne-a spus ca Andrei nu a întâlnit până acum un copil cu autism dar își dorește sa fie prieten cu unul și sa ne cunoască, așa ca a programat o vizita la Centrul Start pentru autism ca să cunoască personal acești copiii. Andrei este doar unul din copiii care au început să își schimbe perspectiva și care vrea sa pășească în lumea noastră și sa ne fie prieten. Le mulțumim în mod special echipei de voluntari de la Clubul Leo din Câmpulung pentru implicare și dedicare în realizarea acestei campanii”, a precizat Dragos Vlasceanu - Presedintele Centrului Start pentru Autism.

Această amplă campanie a avut loc în cadrul proiectului “Mișcare și dezvoltare pentru copiii cu autism”, proiect derulat de Asociația Start pentru Autism și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.  
www.instarebine.ro si www.centrulstart.ro/proiecte

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.