Ce șanse au deținuții care vor fi eliberați de la Penitenciarul Mioveni să se angajeze

By Octombrie 22, 2017 1375

Zeci de deținuți vor fi eliberați de la Penitenciarul Mioveni. Pentru a scădea șansele de recidivă, un element foarte important este găsirea rapidă a unul loc de muncă, șansă pe care o vor avea la un târg de joburi care va fi organizat la începutul lunii viitoare.

Intrarea în vigoare a legii care spune că pentru fiecare 30 de zile petrecute în condiţii proaste după gratii primesc 6 zile de libertate are ca efect eliberarea a sute de deținuți înainte de termen. printre aceștia, și câteva zeci probabil de la Penitenciarul din Mioveni. Temerea principală a celor care lucrează în domeniu este dată de faptul că majoritatea dintre cei care se eliberează nu reușesc să se integreze în comunitate și să își găsească rapid un loc de muncă pentru a-și asigura o sursă de venit constantă și legală. Pe lângă consilierea acordată deținuților al căror termen de liberare se apropie, AJOFM Argeș organizează în curând și un târg de joburi de care pot profita.


Noi avem un protocol la nivel local cu penitenciarul Colibași. Facem ședințe de consiliere pentru persoanele care mai au 6 luni până la eliberare. Ei sunt cumva pregătiți de noi pentru a accede pe piața muncii.
Primul pas este să se înscrie în baza de date ca să îi ajutăm. Vom organiza, pe 3 noiembrie, la sediul de la agenția locală Pitești, la Câmpulung și căminul cultural din Ștefănești, o bursă a locurilor de muncă pentru grupurile vulnerabile din care fac parte și foștii deținuți, dar persoane de etnie rromă, tineri marginalizați sociali, persoane cu handicap.
Au fost burse în anii trecuți la care chiar au venit persoane care încă erau în detenție, dar cu o perioadă foarte scurtă până la eliberare. Cineva care lucra în lemn și știa foarte bine meserie chiar s-a angajat pe loc și a intrat în câmpul muncii când s-a eliberat.
Având în vedere criza de forță de muncă nu cred că mai este o atât de mare problemă să se angajeze, reticiența în rândul angajatorilor a mai scăzut. Nivelul de reticiență depinde, desigur, și de fapta pentru care a fost condamnat - Nicolae Bădescu, director AJOFM Argeș

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.