Video! Cine distribuie laptele și cornul în Argeș. Masa zilnică a unui elev costă 1 leu!

În multe județe din țară copiii nu beneficiază încă de programul guvernamental lapte și corn. Spre deosebire de alți ani, autoritățile din Argeș au reușit ca anul acesta să încheie procedurile și contractele de furnizare a produselor de panificație, lactate și fructe la timp. Două firme vor asigura toate aceste produse. Elevii vor primi 5 zile pe săptămână produsele de panificație și lactate și două zile pe săptămână mere.

Interesant este că prețul unui pachet pentru elevi este de numai 1 leu pe zi plus TVA (lapte plus corn), în timp ce în cele două zile în care primesc și fructe, masa pentru fiecare elev crește la 1,54 lei plus TVA (lapte, corn, măr).

Astfel, SC Matra SRL, pe parcursul anului scolar 2019-2020, se vor furniza lapte și produse lactate cu 1.8% grasime și 3.2 proteine, in ambalaje de 200 ml/g astfel:

 -lapte tratat termic (UHT și pasteurizat), termen de valabilitate maxin 6 luni pentru UHT și 8 zile pentru laptele pasteurizat;

– iaurt simplu, maxim 50% din cantitatea din contract, produs din lapte fermentat care conține cel puțin 90% din greutate lapte tratat termic, termen de valabilitate 5 zile.

Prețul contractului, respectiv prețul produselor livrate este de 0,71 lei/produs/elev/zi x 167 zile de școlarizare x 57.000 elevi și preșcolari, la care se adaugă TVA de 9%.

Cantitatea maximă de produse ce urmează a fi furnizate în baza contractului subsecvent este de: 9.519.000 portii produse lactate.

Valoarea maximă a contractului: 6.758.490 lei fără TVA.

Ordinul de începere a contractului de furnizare produse lactate: 10 septembrie 2019

Începând cu acest an școlar, Vel Pitar va ofer produsele de panificație pentru elevii din Argeș. Distribuirea produselor a început de marți, practic din a doua zi de școală. În anul școlar precedent, produsele de panificație erau asigurate de Asocierea SC Agrosemcu SRL- SC Lido Gîrbea SRL.

Produsele oferite de Vel Pitar conform contractului de furnizare pe parcursul anului scolar 2019-2020 constau în corn scolar (produs de bază), termen de valabilitate 48 de ore și biscuiți școlari, maxim 50% din cantitatea din contract (produse derivate), termen de garantie maxim 3 luni de la data fabricației. Cantitatea este de 80g. 

Prețul contractului, respectiv prețul produselor livrate este de 0,29 lei/ produs/ elev/zi x 167 zile de școlarizare x 57.000 elevi și preșcolari, la care se adaugă TVA de 9%.

Cantitatea maximă de produse ce urmează a fi furnizate în baza contractului: 9.519.000 porții produse de panificație

Valoarea maximă a contractului: 2.760.510 lei fără TVA

Ordinul de începere a contractului de furnizare produse de panificație: 11 septembrie 2019

 SC Matra SRL va furniza pe parcursul anului scolar 2019-2020 fructe proaspete –mere – categoria I. Fiecare măr trebuie să cântărească minim 100g, soiul Idared și Florina, termen de valabilitate 7 zile. Fiecare elev prezent la cursuri, va primi un fruct proaspăt pentru două zile/săptămână, conform HG nr.640/2017 (pentru zilele de şcoală nu şi pe perioada vacanţelor şcolare sau a altor zile declarate prin lege ca fiind zile nelucrătoare sau în care se organizează activitati în afara unității școlare sau cercuri pedagocice).

Cantitatea maximă de produse ce urmează a fi furnizate în baza contractelor subsecvente (zona sud+ zona nord): 3.990.000 fructe.

Prețul contractului, respectiv prețul produselor livrate este de 0,54 lei/produs/elev/zi x 2 zile de școlarizare/săptămână x 35 săptămâni x 57.000 elevi și preșcolari, la care se adaugă TVA de 9%.

Valoarea maximă a contractului: 2.348.514 lei fără TVA

 Numărul beneficiarilor estimați, pe baza informărilor ISJ: 57.000 elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și privat acreditat, precum și copii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore.

Pentru gestiunea informatizată a furnizării produselor lactate, de panificație și merelor către unitățile școlare din județul Argeș și darea în consum către elevi, este functională la nivelul județului o aplicație informatică, în care operează responsabili de la nivelul unităților de învățământ, Inspectoratului Școlar Județean Argeș și Consiliului Județean Argeș.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.