Cu cât se vor scumpi țigările!

Noul Cod Fiscal va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019. Acesta conține și creșterea accizei pe tutun. De la începutul anului viitor țara noastră trebuie să se conformeze cerințelor de la Bruxelles.
Creșterea prețului la țigări se datorează obligativității de a aplica Directiva 2011/64 /  a Uniunii Euroepe ce impune statelor membre să perceapă o rată minimă a accizelor la ţigări. România, alături de alte şapte state din Europa Centrala şi de Est au beneficiat de o derogare, până pe 31 decembrie 2017, pentru respectarea a două cerinţe ale directivei: nivelul minim al accizei totale să fie 90 euro/1.000 ţigarete şi incidenţa accizei să fie 60% din preţul mediu ponderat.
În acest moment, în România rata globală a accizelor pentru ţigarete este de 58%, în concluzie creşterea accizei va fi cu cel puţin 2 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2019, scrie zf.ro.

Ultima scumpire a țigărilor a avut loc la începutul lunii aprilie a acestui an. Astfel, în prezent prețuri la unele dintre cele mai populare mărci de țigări sunt: Kent – 17,5 lei, Pall Mall – 16,5 lei, Dunhill – 18,5 lei, Rothmans – 17,5 lei, Lucky Strike -17,5 lei.

Anterior, compania a mai majorat o dată prețul cu 50 de bani în octombrie, iar o altă scumpire similară a avut loc în mai 2017, scrie Libertatea.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.