Gerul Bobotezei. Se anunță temperaturi de până la minus 16 de grade

Se răcește vremea începând cu noaptea de joi spre vineri! Un val de aer polar lovește România și aduce cu el temperaturi extrem de scăzute, mai ales pe timpul nopții. În anumite zone, termometrele vor arăta și -17 grade, iar ninsorile se vor întoarce inclusiv în Capitală, conform Severe Weather Europe.

Fenomenul se instalează începând de astăzi, însă își va face prezența simțită cu adevărat de pe 4. Nici pe timpul zilei nu va fi mai bine. Temperaturile nu vor trece de 2 grade Celsius. Abia începând cu 6 ianuarie va începe vremea să se încălzească ușor.

Cerul va fi mai mult noros și local, îndeosebi în cursul nopții va ninge. Canțitățile de apă pot depăși izolat în Carpații Meridionali 10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale, ce vor depăși la rafală 50-60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.
Local se va semnala ceață însoțită și de depuneri de chiciură.
Media temperaturilor maxime va avea variații între 3 și 7 ianuarie și se va situa între -2 și 0 grade. În data de 8 ianuarie vremea se va încălzi ușor, iar până la finalul intervalului de prognoză valorile termice diurne se vor menține peste pragul de îngheț.

Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad în prima zi, până în jurul a -8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie. După această dată valorile termice nocturne vor crește ușor, iar media lor se va situa în general între -6 și -4 grade.
Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.
În Muntenia, valori de  temperatură cu până la aproximativ 6 grade mai scăzute vor fi între 3 și  7 ianuarie, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel că media  maximelor va putea atinge 1...2 grade, iar cea a minimelor -6...-5 grade.
Din data de 3 ianuarie va crește probabilitatea ca trecător să apară precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.