Italianul care se dădea doctor, pus sub acuzare. Mărturie incredibilă a unei paciente: Nasul arăta exact ca un şniţel pe care l-ai bătut pe tocător!

Matteo Politi, italianul care a pretins că este doctor estetician şi a colaborat cu diverse clinici private, a fost pus oficial sub acuzare de procurori pentru infracţiuni de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. Bărbatul a fost prins într-un tren, la Vama Curtici, judeţul Arad, pe când încerca să iasă din ţară. Rămân însă o serie de întrebări: Ce făceau serviciile secrete, având în vedere că individul a acționat în domeniul sănătății, a intrat în contact cu mai multe instituții, a fost angajat de mai multe clinic?  Ce face DNA-ul, de ce nu a pornit deja o anchetă în paralel pentru a se vedea cum italianul și-a făcut rost de o serie de acte? De ce clinicile private, în general, nu răspund când este vorba despre astfel de situații  care drepturile pacienților sunt grav încălcate.
Direcţia de Sănătate publică a anunţat că a fost înfiinţată o linie telefonică specială pentru a obţine informaţii despre serviciile medicale acordate de Matteo Politi/ Matthew Mode, falsul doctor italian reţinut miercuri seară.
La sfârșitul celor două ore de audieri, care au avut loc la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, procurorii au decis să ceară instanței arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului fals Matteo Politi. Italianul a fost scos în cătușe din instituție și urmează să fie dus la Judecătoria Sectorului 1, care va decide dacă admite cererea anchetatorilor.  Acesta este acuzat de înșelăciune în formă simplă și continuată, dar și de exercitarea fără drept a unei profesii.  

Între timp, încep să apară mărturii din partea victimelor.
Au apărut două persoane care susțin că au fost mutilate de ”chirurgul” cu 8 clase. Una dintre ele,  o femeie de 60 de ani, din Capitală, a făcut mai multe intervenții, înclusiv o rinoplastie.

Femeia a povestit pentru Libertatea că în urmă cu un an l-a întâlnit pe Politi, care i-a făcut ulterior un lifting facial și o ridicare de pleoape, la clinica unui stomatolog, tot italian. Câteva luni mai târziu, Politi a convins-o că are nevoie de o rinoplastie, pentru corectarea deviaţiei de sept.

Femeia a spus că după prima intervenție avea pleoapa căzută şi ochiul stâng umflat, dar Matteo Politi a asigurat-o că va fi bine. Mai mult, a reușit să o convingă că avea nevoie şi de o rinoplastie.

”După ce-am ieşit din operaţia la nas, în salon a venit medicul anestezist, o doamnă foarte drăguţă şi mi-a zis: „doamnă, unde l-aţi găsit pe ăsta?”. I-am spus că mi-a fost recomandat. A zis: „sper să ieşiţi cu bine din asta”. Cred că pe mine m-a ajutat că ea a fost o foarte bună anestezistă, pentru că el mi-a spus că operaţia în sine durează o oră, o oră jumate şi a durat peste patru ore”, a povestit femeia pentru sursa citată.

”După ce mi-a dat pansamentul jos, nasul meu era într-o stare dezastruoasă. De fapt, aţi văzut cum arăt şi acum… Iar atunci arăta exact ca un şniţel pe care l-ai bătut pe tocător. Iar el îmi spunea că intervine vârsta, că am 60 de ani, că apar nişte reacţii ale organismului. Totuşi, dădea nişte explicaţii foarte logice. Te convingea”, a mai spus pacienta.

Linie telefonică specială pentru victime
Acum, DSP a pus la dispoziție o linie telefonică specială la care pot suna victimele parcagiului ajuns doctor în România.  “Pentru acurateţea informaţiilor care stau la baza anchetei demarate de DSP-MB privind activitatea medicală prestată de dl. Matteo Politi/ Matthew Mode în clinicile din România, a fost înfiinţată o linie telefonică specială pentru a obţine informaţii despre serviciile medicale care au fost acordate de dl. Matteo Politi/ Matthew Mode.
Reamintim că dl. Matteo Politi/ Matthew Mode a acordat în ultimul an, în cadrul mai multor clinici medicale private, servicii medicale de chirurgie estetică fără a avea dreptul legal de a exercita această specialitate pe teritoriul României.
Astfel, în perioada 07.02.2019 – 15.02.2019, de luni până vineri, în intervalul orar 08,00 – 16,00, la numărul de telefon 021.3132634, un responsabil DSP-MB va prelua mesajele celor interesaţi să ofere amănunte în acest caz”, se arată în comunicatul DSP.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.