La doi ani de la preluarea conducerii, Gheorghe Lupescu a dus Jandarmeria Argeș pe primul loc în țară la dotări. Vezi video cu ultimele achiziții!

Dacă este o instituție care merge ceas în județul Argeș, aceea este cea a Jandarmeriei Argeș. Astăzi, colonelul Gheorghe Lupescu a împlinit doi ani de când este la conducerea inspectoratului din Argeș. Absolut întâmplător, tot azi a fost organizată și lunara conferință de presă și, cu această ocazie, în prezența prefectului Emilian Dragnea și a subprefectului Adrian Bughiu, au fost prezentate şi ultimele achiziţii efectuate de Jandarmeria Argeş: 5 Ford Ranger, care vor fi folosite la posturile montane de la Arefu şi Rucăr, la misiunea de pază a conductelor petroliere şi la munca operativă și  2 Peugeot Expert care vor fi folosite de către jandarmii din cadrul detaşamentului mobil. Acestea sunt primele dotări făcute în acest prim trimestru financiar, iar comandatul Lupescu a anunțat că vor urma și altele. Eu m-am întors în Argeș și vreau să rămân la conducerea Inspectoratului de aici. Fac cel puțin trei drumuri pe săptămână la București, mă lupt pentru dotări. Vreau să avem tot parcul auto nou. Nu te poți duce la o intervenție în munți sau în pădure cu o mașină care are un milion de kilometri! Vom trece și la construcții apoi. În spatele acestor achiziții stă o muncă titanică de cel puțin un an de zile, a precizat Gheorghe Lupescu, care nu a vrut să se laude cu suma uriașă de bani pe care a reușit să o aducă deja în Argeș prin investițiile făcute. Cert este că Jandarmeria Argeș este pe primul loc la dotări primite în România, asta după ce nici anul trecut nu a ieșit din top 2-3 pe țară. Asta spune multe. Și probabil că declarația prin care spune că a venit ca să rămână în Argeș spune și mai multe despre ambiția, planurile și viziunea de manager în primul rând a lui Gheorghe Lupescu.

Argeșul este ferit de incidente majore în ultimul an, deci este mai sigur, asta și pentru că jandarmii sunt mult mai activi și mai eficienți. Jandarmeria Câmpulung de exemplu este pe primul loc în țară în 2018 la lemne tăiate ilegal și capturate. Nu pentru că Argeșul mai este campion la defrișări neapărat, ci pentru că jandarmii câmpulungeni au transformat aproape fiecare drum care iese din pădure într-o sită prin care nu trece nimeni.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.