Procurorii şi inspectorii ANAF, lăsați fără girofar de Cătălin Rădulescu!

Procurorii şi inspectorii Fiscului sunt la un pas să îşi piardă prioritatea în trafic, chiar dacă sunt în misiune. Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, prin vot decizional, un proiect de lege prin care autovehiculele Ministerului Public şi ale Agenţiei de Administrare Fiscală sunt scoase din lista celor pentru care este permisă folosirea luminilor albastre în timpul misiunilor. Amendamentul a fost iniţiat în timpul dezbaterii proiectului în comisii de către deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu.

Culmea este că, în trecut, tot un amendament al deputatului PSD de Argeș a blocat și Salvamontul să beneficieze de girofar, România fiind în prezent singura țară din Europa în care Salvamontul nu poate folosi luminile albastre pentru a ajunge în misiunile de salvare.

Legea adoptată de parlamentari urmează să ajungă la promulgare, după ce votul s-a lăsat cu scandal şi chiar cu jigniri între aleşi.

Lucian Bode, deputat PNL: „Încă o decizie incorectă, nu am votat acest proiect de lege. Dincolo de faptul că transpune câteva regulamente ale UE foarte bune, unele măsuri privind ITP, foarte bună şi această măsură, dar în această lege o să regăsiţi un amendament al colegului nostru din PSD, prin care începând cu data intrării în vigoare a acestei legi, ANAF şi Ministerul Public nu vor mai avea dreptul să folosească lumina albastră. Suntem de acord cu ANAF, dar de ce să ne uităm la Ministerul Public cu ţintă către cei pe care mulţi îi urâţi, de le-aţi lua şi lumina din ochi, nu numai lumina albastră, şi mă refer la procurorii DNA”.

Nicolae Bacalbaşa, deputat PSD: „Am auzit lamentările acestei amante a procurorilor. Ce vreau să amintesc - acum două zile, justiţia română a absolvit un procuror DNA care beat mort a intrat în trei maşini şi le-a făcut praf”.
 


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.