Raport la Adunarea Eparhială de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat marți lucrările Adunării Eparhiale. Evenimentul a avut loc în paraclisul Sf. Ierarh Calinic de la Cernica din incinta Centrului Eparhial și a adunat toți deputații care au fost aleși în cadrul acestui organism deliberativ.

Ședința a fost precedată de o slujbă de tedeum oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic împreună cun sobor de preoți și diaconi.

Ierarhul Argeșean a deschis lucrările Adunării Eparhiale, amintind pe scurt de evenimentele importante desfășurate pe parcursul anului 2019 și  de eforturile depuse de cei direct implicați în toate activitățile Eparhiei.

Prin intermediul unui material video realizat de Departamentul Mass-media al Eparhiei, a fost prezentată activitatea desfăşurată în anul 2019 de Centrul Eparhial.  Au fost evidențiate activități din cadrul sectoarelor: administrativ bisericesc, economic-financiar, construcții bisericești, cultural-misionar, social-filantropic, teologic-educațional și patrimonial.

De asemenea, o parte din membrii Adunării Eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările anului 2019, fiecare amintind  și de implicarea personală în calitatea de deputat. Mai mult au fost făcute propuneri constructive cu privire la misiunea Bisericii în societate.

Adunarea  Eparhiala  este  organism  deliberativ  pentru  toate  problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale Eparhiei. Membrii Adunarii Eparhiale, clerici si mireni, se aleg pe termen de patru ani și sunt în număr de 30. Printre mirenii care fac parte din Adunarea Eparhială s-a numărat și deputatul de Argeș Mircea Drăghici, care a și prezentat un mesaj pe Facebook după această întâlnire:

"Am petrecut, alături de oamenii extraordinari din Eparhia Argeșului și Muscelului, o zi închinată rugăciunii și am participat apoi, împreună cu ei, la lucrările Adunării Eparhiale. Le sunt recunoscător că m-au primit, ca întotdeauna, cu brațe deschise și căldură: de fiecare dată când revin în mijlocul lor, simt că mă întorc acasă", a mentionat Mircea Drăghici.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.