Veste bună! Guvernul a aprobat construcția unui nou pod peste Dâmbovița, în Dâmbovicioara. Investiția este de 10 milioane de europlănuit să fie construit peste râul Dâmbovița din județul Argeș, urmează să fie aprobat astăzi de Guvern. Proiectul are o

Guvernul a aprobat construirea unui nou pod peste râul Dâmbovița, în județul Argeș, pe DN 73. Autoritățile din Dâmbovicioara au cerut în mai multe rânduri construirea unui nou pod, având în vedere că până acum traficul se desfășura pe un pod de zidărie declarat monument istoric. Conform actului guvernului, produl ar urma să fie finanțat din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, precum şi din alte surse legal constituite. 
Conform indicatorilor tehnico economici, obiectivul de investiții va fi parte integrantă din DN 73, încadrat şi ca drum european E 574. Traseul proiectului se desfăşoară pe teritoriul comunei Dâmbovicioara şi reprezintă o alternativă de traseu nouă pentru DN 73, în lungime de aproximativ 750 m, prevăzută pentru ocolirea podului existent şi amplasarea podului nou. Pentru realizarea noului pod peste râul Dâmboviţa este prevăzută devierea DN 73 ce se desprinde din traseul existent al DN 73 la km 78+300, ocoleşte localitatea Podul Dâmboviţei la sud, traversează albia râului Dâmboviţa la sud de amplasamentul podului existent la cca. 375 m interax şi revine la km 79+400 în DN 73. Durata de execuţie a investiţie este de 15 luni. 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.