Video! Lansare editorială inedită pe holurile Închisorii Pitești

Eveniment editorial inedit sâmbătă, la Memorialului Închisorii din Pitești. Pe unul din holurile principale ale fostei închisori unde zeci de tineri au fost supuși celebrului Experiment de la Pitești a fost lansat volumul de memorialistică "Călătorie spre centrul infernului", semnat de Ruxandra Cesereanu. La eveniment, invitatele editurii Manuscris și ale Mariei Axinte au mai fost și Nina Noica, o fostă deținută politică, și Galina Răduleanu.

Una dintre invitate, Nina Moica, a fost arestată de securitate direct de la școală, la vârsta de 15 ani, împreună cu tatăl ei.

Printre cei prezenți în public s-au numărat și secretarul de stat în ministerul Energiei, Robert Tudorache, dar și consilierul local Ionuț Zidaru, profesor de istorie. "Avem, în ALDE Pitești, un fost deținut politic, pe domnul Petre Luțu, care se bucură de respectul nostru, al tuturor. Din istorisirile sale ( și veți putea să îl ascultați, alături de Ionuț Zidaru și la work-shop-ul din 28 noiembrie, de la ALDE Pitești, când vom marca Unirea Bucovinei cu România) am înțeles cât de traumatizante au fost experiențele din închisorile comuniste. Îmi dau seama cât de dificil trebuie să fi fost pentru femei. Mame, copile, bunici. Argeșeanca Elisabeta Rizea este poate cea mai cunoscută din țară, dar cu siguranță, multe alte doamne, asemeni Ninei Moica, au fost nevoite să îndure zile ireal de dure", a consemnat, pe pagina sa de Facebook, Robert Tudorache, după participarea la eveniment.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.