Video! Monica Anghel și Jojo fac echipă la Centrului Cultural Județean Argeș

Consiliul Județean Argeș a recurs la o strategie interesantă, încercând să aducă nume cunoscute în instituțiile de cultură argeșene, în speranța unei revitalizări. Așa se face că Monica Anghel a devenit director artistic al Centrului Cultural Județean Argeș. Ea nu a venit singură. A adus-o și pe una din cele mai bune prietene ale sale, Cătălina Grama, cunoscută de publicul larg mai degrabă ca Jojo, dar și pe Paul Ipate. Cei doi sunt angajați contractuali. Deocamdată nu se știe cu cât sunt plătiți artiștii, nici în ce măsură activitatea Centrului va ajunge la cel mai înalt nivel, așa cum a precizat Monica Anghel că și-a propus. Trebuie menționat că la Centrul Cultural Județean Argeș fost înființată secția de Divertisment printr-o hotărâre a consilierilor județeni.

Strategia de a aduce vedete este cu două tăișuri. Pe de o parte pentru că nu este o regulă că, dacă ești un artist cunoscut, ești și un bun manager. În al doilea rând, pentru că avem parte și de mult subiectivism. Spre exemplu, dincolo de look-ul interesant al lui Jojo, nu știm cu cât va crește actul cultural din Argeș. Dar știm sigur că aducerea ei la Pitești are o strânsă legătură cu relația foarte apropiată pe care o are cu Monica Anghel.
În fine, mai avem exemple de vedete care s-au reprodus în diverse formule prin Argeș la diverse evenimente sau în unele funcții pentru că au găsit o pâine aici foarte albă de mâncat, la anumite instituții, fără să se vadă prea multe pentru cecurile încasate. Asta, în timp ce alte instituții de cultură care au un rol covârșitor, uneori abia au bani de salarii.

Partea pozitivă când aduce vedete este însă aceea că oamenii devin măcar mai interesați de instituțiile unde acestea lucrează. În plus, asimilarea imaginii cu vedete pentru diverse instituții și oameni publici presupune o serie de avantaje. Destul de volatile însă. Pe de altă parte, o cultură fără susținere financiară și fără o strategie bine pusă la punct, rămâne una anemică. Să strângi un sac de vedete nu înseamnă neapărat că ai și un nivel cultural ridicat. Și programele de Revelion ale televiziunilor sunt pline de vedete, dar nivelul de cultură....

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.