Vrei să își schimbi panorama cu o simplă comandă vocală? În Dubai se construiește primul hotel rotativ! Video uluitor!

În țara noastră, atunci când plouă, dealurile o iau la vale, drumurile se rup, casele se inundă. Autostrăzile lipsesc, trenurile merg cu viteza unei roabe, iar construcțiile noi arată după câțiva ani mai rău decât casele din chirpici construite de străbunicii noștri cu mâine lor. În alte țări însă, lucrurile au intrat într-o nouă eră. În Dubai, în 2020, urmează să fie finalizat Hotelul Dynamic, o clădire care va revoluționa domeniul arhitectural. Cum este posibil acest lucru? Inginerii și arhitecții au proiectat un clădire capabilă să-și rotească fiecare nivel la 360 de grade, în mod independent, cu o simplă comandă vocală, după cum precizează The Sun.

Fiecare client care închiriază un apartament în hotel, va putea să admire răsăritul și apusul după bunul plac, orientarea megastructurii nefiind o problemă. Un astfel de zgârie-nori va fi prevăzut cu turbine pentru vânt, poziționate orizontal între fiecare etaj și panouri solare pe acoperiș, astfel că întreaga clădire se va autoalimenta cu energie electrică. Structura va fi realizată din părți compenente prefabricate care vor fi asamblate la un ax central din beton.

Hotelul Dynamic Tower a fost planificat din 2008, fiind propus de arhitectul israeliano-italian David Fisher. Proiectantul a planificat clădiri similare în Londra, Paris, New York și Moscova. Acesta va sta avea aproape 1.400 de metri înălțime, fiecare dintre cele 80 de etaje fiind capabile să se rotească individual în jurul unui miez din beton, oferind vederi la 360 de grade ale Dubaiului.
Locuitorii vor putea controla vitezele de rotație și vor  roti apartamentul prin intermediul unor simple comenzi vocale.

Aceste facilități nu vor fi însă ieftine. Se estimează că fiecare apartament va costa cel puțin 30 de milioane de dolari, în timp ce  costurile clădirii s-ar putea ridica la peste 350 de milioane de lire sterline.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.