După aproape un deceniu, Raliul Argeșului revine ca etapă a CNRD. Vali Porcișteanu aleargă după titlul de campion cu un super-bolid

ACS DTO Rally reașează județul Argeș pe harta motosportului național și organizează, între 2 și 4 mai 2019, Raliul Argeșului CATENA-Powered by Peugeot! După 9 ani de la ultima etapă organizată în Argeș, evenimentul este unul extrem de așteptat, atât de echipajele care se pregătesc de startul Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2019, dar, cu siguranță, și de publicul iubitor de motosport.  Ultima dată, Raliul Argeșului s-a desfășurat pe Transfăgărășan. Anul acesta, este etapă de debut în campionatul național de raliuri.
În 2019, DTO Rally Team va continua in Campionatul National de Raliuri cu o componenta mai puternica decat in sezonul trecut si cu schimbari semnificative din punct de vedere al materialului de concurs. Vali Porcisteanu va alerga pe Citroen-ul C3R5, in timp ce Cristi Dolofan se va afla la start tot cu un model de clasa 2, un Peugeot 208 R5, sporind astfel sansele echipei la primele locuri in clasamentul general. In cadrul clasei 11 echipa se va alinia cu Bogdan Nastase, care va concura cu acelasi Mitsubishi Lancer EVO din 2018, pe cand in cadrul clasei 7 si in clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice Eugen Caragui va concura pe un Peugeot 208 R2. Invingator in clasamentul general Rally2 sezonul trecut, Cristi Sugar face trecerea catre Campionatul National de Raliuri, unde va lua startul in Cupa Dacia pe un model Sandero.
Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2019 debutează, anul acesta, în Argeș,  cu un raliu exclusiv pe asfalt, dar și cu multe ingrediente menite să transforme evenimentul într-o adevărată experiență. Reprezentanții ACS DTO Rally  pregătesc un eveniment grandios și pentru că se dorește a fi unul de excepție, organizatorii stabilesc momentan detaliile legate de traseul de desfășurare a probelor speciale, dar pregătesc și o mulțime de evenimente conexe menite să completeze partea pur sportivă a evenimentului.
”După aproape un deceniu, Raliul Argeşului Catena- Powered by Peugeot nu doar că revine în Campionatul Naţional de Raliuri, dar este şi etapa de debut a acestui sezon. Sprijinul oferit de autorităţile locale şi partenerii noştri se va vedea în surprizele pe care le pregătim atât concurenţilor, cât şi spectatorilor. Ne bazăm pe o participare numeroasă a echipajelor la start, dar și în rândul spectatorilor prezenți pe marginea probelor, având în vedere pasiunea argeşenilor pentru motorsport. Ne dorim ca acest eveniment să fie mai mult decât un raliu, să fie o adevărată experienţă iar Raliul Argeșului să devină un etalon pentru toate etapele de campionat ce vor urma”, a declarat Bogdan Dumitrescu, directorul organizatoric al Raliului Argeşului Catena- Powered by Peugeot.
Traseele probelor speciale vor fi, cu siguranță, ingredientele principale ale etapei de la Argeș. Ele vor fi completate de campanii menite să promoveze cultura, tradiția și istoria locurilor pe unde spectatorii vor fi invitați să petreacă zilele de raliu. Din calendarul evenimentului nu vor lipsi nici sesiunile legate de siguranța rutieră, astfel că vor fi organizate mai multe întruniri ale piloților experimentați din campionat cu cei mai ”mici” dintre iubitorii motorsportului, în școlile din Pitești.
Raliul Argeșului CATENA-Powered by Peugeot este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.
Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors - Importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.