Mircea Sararescu

Mircea Sararescu

România a învins Ucraina cu un neverosimil 3-0 Allianz Arena. A fost nu doar o victorie cu stil, ci și una care ne dă speranțe, prin joc și rezultat, că ne putem califica mai departe din grupe. Ar fi o performanță extraordinară după o perioadă de secetă în ceea ce înseamnă rezultatele în fotbal. În tribune au fost și premierul Marcel Ciolacu, dar și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Și Argeșul a avut reprezentanți de marcă: președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă și vicepreședintele Adrian Bughiu. Președintele Consiliului Județean Argeș este un fan înfocat nu doar al FC Argeș, ci și al Naționalei.
Astfel că nu a putut lipsi de pe Allianz Arena, acolo unde a celebrat împreună cu miile de români golurile de generic marcate de Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș, iar la final a cântat imnul României împreună cu jucătorii și suporterii.
"România! Româniaaaa! Ole! Ole! Ole!
Am avut o seară fabuloasă astăzi la Munchen! Am debutat cum nu se poate mai frumos la Euro 2024! Tricolorii au jucat astăzi cu inima și cu mintea pentru România! Și asta s-a văzut pentru că am avut una din cele mai frumoase victorii! Ne-am bucurat ca în vremurile bune!
Hai, România!", a fost reacția președintelui Ion Mînzînă pe pagina sa de Facebook.

România a înregistrat una din cele mai frumoase victorii în meciul pe care l-a disputat în Germania împotriva Ucrainei. După exuberanta victorie cu 3-0, „Tricolorii” sunt la un pas de „optimi”, o performanță istorică. Practic, România mai are nevoie de un singur punct în confruntările cu Belgia (22 iunie, ora 22:00) și cu Slovacia (26 iunie, ora 19:00) pentru a merge mai departe la EURO 2024. Ar fi a doua oară în istorie când România ar depăși grupele la Euro. Fost practicant al fotbalului în tinerețe, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș este un fan înfocat nu doar al FC Argeș, ci și al Naționalei.
Astfel că nu a putut lipsi de pe Allianz Arena, acolo unde a celebrat împreună cu miile de români golurile de generic marcate de Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș, iar la final a cântat imnul României împreună cu jucătorii și suporterii.
"Ce momente frumoase am trăit în această seară! Ai noștri au jucat superb, inteligent și eficient și sper să avem un drum cât mai lung la această ediție!
Stadionul a fost pământ românesc în această seară! S-a cântat și ne-am bucurat românește!
Hai, România!
#RomâniapePrimulLoc!
#FightforEuro", a fost reacția lui Adrian Dumitru Bughiu pe pagina sa de Facebook.

 Spitalul Județean de Urgență Pitești va beneficia de un proiect de dotare a laboratorului de anatomie patologică. Vestea este una importantă pentru argeșeni în lupta pentru diagnosticarea precoce și tratarea efecientă a cancerului. "Sănătatea argeșenilor rămâne prioritatea noastră! Vom depune, împreună cu Spitalul Județean de Urgență Pitești, un proiect de dotare a laboratorului de anatomie patologică.
Acest nou proiect înseamnă că vom avea și în Argeș echipamente complet automate pentru a realiza diagnosticul de imunohistochimie și de biologie moleculară, diagnostic cert, rapid și standardizat pentru tumorile nou diagnosticate, aceste tehnici fiind necesare pentru un diagnostic complet și instituirea unei terapii oncologice țintite.
Laboratorul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești asigură diagnostic anatomopatologic pentru un număr anul de aproximativ 4.000 de pacienți (diagnostic histopatologic și citologic), operați aici și la Spitalul Orășenesc “Regele Carol I” Costești.
 Activitatea curentă a Serviciului de Anatomie Patologică constă în efectuarea de diagnostic histopatologic, diagnostic citologic, examene extemporanee și autopsii.
Serviciul de Anatomie Patologică are o experiență de 4 ani în diagnostic de biologie moleculară.   
 În ședința de Consiliul Județean de la sfârșitul săptămânii trecute a fost aprobat acest proiect în valoare de peste 6 milioane de lei, din care contribuția noastră va fi de numai 122.000 lei.
Finanțarea se face prin fonduri europene în cadrul Programului Sănătate și am primit deja avizul de oportunitate din partea Ministerul Sănătății", a anunțat Ion Mînzînă.
 Dotarea laboratorului cu echipament de ultimă de oră vine în completarea proiectului de realizare a Centrului de Radioterapie care urmează să fie construit lângă Secția de Oncologie.

Gheorghe Flutur, unul dintre cei mai importanți lideri ai PDL, apoi ai PNL, a anunțat într-o ședință plină de scântei, că se retrage după ce a pierdut șefia CJ Suceava. Preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, îşi recunoaşte înfrângerea în alegerile de duminică, în care a încercat să obţină un nou mandat. Gheorghe Flutur a pierdut în fața lui Gheorghe Șoldan de la PSD. Mai mult, într-un gest de decență, Flutur a urat succes noii echipe: ”Urez succes noii echipe şi sper în dezvoltarea în continuare a judeţului Suceava”, a transmis Gheorghe Flutur, într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a PNL Suceava.
La PNL Argeș, Alina Gorghiu, ”ministra” Justiției care umblă cu dicționarul ortopedic sub brațe, s-a comportat după alegeri așa cum a făcut-o și în campania electorală: multă suficiență, ipocrizie și suprioritate față de colegii de partid pe care îi consideră niște simpli executanți și slugi politice.

PNL nu a câștigat nici măcar o primărie importantă, la Consiliul Județean nu a avut nicio șansă și a reușit contraperformanța de a avea cele mai slabe scoruri în Argeș în ultimii 16 ani. Practic, cu pupilul Perianu candidat la șefia CJ Argeș, liberalii au obținut cel mai slab scor politic în aproape ultimele două decenii, deși toți greii PNL au venit în Argeș, inclusiv ”ostașul” Ciucă! PSD a umilit PNL, obținând un scor cu 25 de procente mai mare!

PNL-ul se zbate între frustrare și neputință după ce a pierdut 8 procente față de scorul obținut acum patru ani sub Miuțescu! Pe de o parte, vechii liberali nu se pot împăca cu acest scor dezastruos. Pe de altă parte, nu reușesc nici să se impună și să înlăture clica impusă la conducere de Alina Gorghiu. Sau nu au reușit încă, pentru că este limpede pentru fiecare dintre cei care au mers pe teren că jocurile subterane și compromisurile la care nu s-ar fi gândit în veci, precum aducerea lui Aurel Bălășoiu sau atragerea lui Ion Georgescu, definesc actuala echipă ca una a propriei umilințe!
Oricum, pentru liberali aceasta este unica șansă, având în vedere că Alina cu siguranță nu se va da la o parte. Nu are unde să plece, este disperată să mai obțină un mandat de parlamentar, și va face tot ceea ce este posibil chiar dacă asta va însemna să își înfigă adânc tocul în liberalii argeșeni. Astăzi, PNL Argeș este în top 10 ultimele organizații din țară! În toamnă, vor avea maxim un parlamentar și vor fi aproape de implozie! Iar "urmașii Brătienilor" este o sintagmă dusă în derizoriu!

PSD Argeș își menține comune importante! La Mihăești, Crîmpiță Matei Andreea Iuliana nu a avut probleme să câștige încă un mandat, iar la Stâlpeni, Gabi Șerbănoiu s-a impus în preferințele electoratului! Cele două comune rămân practic în fieful PSD!

 

 

Victorie clară pentru echipa PSD de la Mioveni. Aurel Costache a câştigat fotoliul de primar cu peste 45% din voturile cetăţenilor. Acesta l-a devansat clar pe Alin Călinescu, cel care a candidat din partea PNL și a fost puternic susținut de Alina Gorghiu și Ion Georgescu. Practic, echipa PSD Mioveni, în frunte cu Aurel Costache, Nicolae Tudose și Cipria Țurlea au dat o lecție celor de la PNL și foștilor social-democrați care au considerat că pot influența voturile locuitorilor din Mioveni după propriile interese.

Primarii importanți din jurul Piteștiului au câștigat un nou mandat! PSD s-a impus la Ștefănești prin Nicolae Velcea, la Costești prin Ion Baicea, la Bradu prin Dan Stroe, la Albota prin Ion Dumitru, la Bascov prin Gheorghe Stancu, la Mărăcineni prin Nicolae Dascălu și la Budeasa prin Nicolae Rachieru. Aceștia au câștigat un nou mandat fără mari emoții!

PSD a reușit să câștige încă o primărie importantă în Argeș! Valerică Spirea va fi noul primar al comunei Poiana Lacului, după ce a câștigat alegerile locale din 2024!

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câştigat cu peste 60% din voturi al doilea mandat de edil, conform rezultatelor din majoritatea secţiilor de votare organizate în municipiu.

PSD a câștigat alegerile locale în România. PSD a obținut 27 de consilii județene, PNL a obținut 11, iar UDMR 4 consilii județene. PSD a câștigat en-fanfare alegerile în Argeș! Social-democrații conduși de Ion Mînzînă au câștigat cel puțin 70 de primării din județ. PSD Argeș s-a impus în toate orașele și municipiile, cu excepția Câmpulungului și și-a păstrat supremația la nivelul județului.

În schimb, față de acum patru ani, PNL a înregistrat un regres, cu 8 procente. În schimb, la aceste alegeri s-au remarcat cu procente destul de ridicate USR și AUR.