ANAF a început să ia la puricat băncile. Este verificat impozitul pe profit

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF desfășoară, din 12 februarie, o inspecție fiscală la o bancă, care are ca obiect impozitul pe profit datorat în perioada 2013 – 2017, se arată într-un răspuns al Fiscului adresat MEDIAFAX.

Banca a fost avizată în data de 10 ianuarie cu privire la efectuarea inspecției, precizează documentul. DGAMC desfășoară în prezent inspecții fiscale parțiale și la alte două instituții bancare. Acestea au fost începute în anul 2018 și vizează impozitul pe profit și impozitul pe veniturile obținute din România de persoane juridice nerezidente în perioada 2011 - 2016, respectiv 2012 – 2017.

Direcția pentru mari contribuabili nu desfașoară alte acțiuni de verificare la alte instituții din sistemul bancar.

Inspecțiile fiscale parțiale, mai sus menționate, se desfășoară în baza analizei de risc fiscal și în cadrul acestora sunt verificate toate operațiunile și aspectele care sunt relevante pentru determinarea corectă a bazei impozabile, în perioada avizată, precizează ANAF.

La începutul acestui an ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că ANAF se va concentra în acest an pe marii contribuabili, pe multinaționale, pe companiile ce recurg la optimizări fiscale pentru a diminua plățile de impozite către stat. Ministrul a vorbit atunci de exemplul unei bănci care a plătit dobânzi supraevaluate, de 7 milioane de euro, băncii mamă, valoarea prejudiciului fiind de 1 milion de euro.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.