Ce super-mașină și la ce preț pregătește Dacia!

By August 21, 2017 2287

Recent, într-un comunicat de presă, Dacia susținea că nu are în plan să dezvolte o mașină electrică din simplul motiv că un astfel de model ar fi prea scump pentru clienții săi.  Nu exista in prezent proiecte legate de Dacia cu tehnologie electrica. Tehnologia electrica dezvoltata de Alianta Renault-Nissan este costisitoare pentru clientii marcii Dacia, care vor sa faca o achizitie inteligenta, optand pentru vehicule fiabile, accesibile ca pret si moderne”, spunea compania, intr-un raspuns transmis HotNews.ro.

Viziunea aceasta pare să se fi schimbat însă. Constructorul de mașini de la Mioveni are planuri mari și vrea să le facă o surpriză foarte plăcută clienților. Dacia vrea sa produca cea mai ieftina masina electrica din Europa, scrie SoyMotor.com. Obiectivul ar fi lansarea unei masini care sa coste sub 15.000 de euro. Prima Dacie electrica ar trebui se fie gata in cel mult doi-trei ani.

Dacia electrica ar urma sa fie construita pe platforma lui Renult ZOE si va beneficia de tehnologia dezvoltata deja de francezi.De altfel, la această oră, în Romania masina electrica cu cea mai mare autonomie costa 33.000 de euro, fiind vorba de un Renault Zoe cu autonomie reala de peste 300 km.

Ca design, Dacia electrică  ar putea fi inspirată din Sandero Stepway. Dacia a decis sa se orienteze catre constructia unei masini electrice deoarece din 2040 exista posibilitatea ca in Franta sa numai fie acceptate masini cu motoare pe benzina sau motorina. Cum Franta este o piata importanta pentru Dacia, iar vanzarea masinilor electrice este in plina ascensiune, constructorul de la Mioveni nu a dorit sa ramana in urma cu tendintele si sa piarda teren.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.