De astăzi: Munca part-time, taxate ca pe cea cu normă întreagă

By August 01, 2017 1710

De marți, statul taxează munca part-time la fel ca pe cea cu normă intreagă. Practic, firmele care au angajați care lucrează 2, 4 sau 6 ore trebuie să achite contribuții sociale mai mari.
Autoritățile cred că în acest fel îi vor opri pe mulți patroni să încheie contracte part-time și să le dea angajaților bani la negru. Însă patronii afectați de schimbare consideră că generalizarea este abuzivă și că ar fi corect sa fie sanctionati cei prinsi ca vor sa pacaleasca statul, si nu sa fie schimbat regimul fiscal pentru toti.

Masura va fi aplicata in special pentru cei care au contracte de munca part-time, nu mai au niciun alt venit, care nu au un contract de munca full-time. Vor fi afectati cei care muncesc sezonieri, implicit bonele, pentru care parintii opteaza 2, 4 sau 6 ore.

Si pentru care de acum vor fi nevoti sa plateasca cat pentru un salariul minim pe economie. In prezent, angajatorul plateste pentru un personal angajat pe 8 ore 330 de lei contributii la stat, iar pentru cel angajat 2 ore plateste aproximativ 80 de lei. Insa, de acum, de marti vor trebui sa plateasca aproximativ 250 de lei in plus

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.