Dezinfectarea telefonului, obligatorie pentru a nu ne infecta cu COVID-19

Recomandările oficiale ne spun să ne spălăm frecvent pe mâini, să păstrăm distanța socială şi să dezinfectăm suprafețele de lucru.

Măsurile oficiale de bio-securitate nu pun însă accent pe dezinfectarea telefoanelor mobile, în ciuda informațiilor obținute din peste 50 de studii care arată că ne atingem telefoanele mobile, în medie, timp de trei ore în fiecare zi.

Ceea ce înseamnă peste 5.000 de apăsări şi tot atâtea posibile contaminări. Cu toate acestea, peste trei sferturi dintre oameni nu și-au dezinfectat niciodată telefonul mobil.

De câte ori va spălați pe mâini, dezinfectați-va și telefonul mobil, ne spune vice-președintele Societății Române de Epidemiologie

 În această pandemie, este obligatoriu să va spălați pe mâini și apoi să va dezinfectați și telefonul: după ce mergeți la toaletă, înainte și după ce mâncați, după ce puneți mâna pe obiecte folosite de mai multe persoane, cum ar fi întrerupătoarele. Sau după ce manipulați bani ori carduri bancare.

Telefonul mobil se igenizeaza cu șervețele cu alcool izopropilic sau cu orice altă soluție pe bază de alcool, cu o concentrație de cel puțin 70%. Husa telefonului poate fi spălată cu apă și săpun. Pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale - STS - găsiți un ghid de recomandări pentru dezinfectarea echipamentelor IT.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.