Magiunul de Topoloveni poate ajunge în Japonia!

Chiar dacă nu suntem conștienți, multe din deciziile de la Bruxelles ne afectează în mod direct afacerile sau locurile de muncă. Așa se face că, spre exemplu, acordul de parteneriat economic dintre Uniunea Europeană şi Japonia care a intrat, vineri, în vigoare, ar putea veni în sprijinul unui agent economic din Argeș.

Acordul dintre UE și Japonia este cel mai mare acord comercial bilateral negociat vreodată, consideră comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom.
Prin intermediul înţelegerii se asigură că este respectată proprietatea intelectuală şi sunt protejate peste 200 de delicatese europene certificate. Momentan, România are cinci produse alimentare protejate în Uniunea Europeană: Scrumbie de Dunăre afumată, Novac afumat din Ţara Bârsei, Telemea de Ibăneşti, Salam de Sibiu şi Magiun de prune de Topoloveni, aminteşte Cecilia Malmstrom.

Într-un articol de opinie, citat de Agerpres, oficialul european evidenţiază avantajele economice ''enorme şi indispensabile'' pentru UE şi România ale acestui acord: desfiinţarea barierelor pentru companii, cum ar fi tarifele şi demersurile birocratice costisitoare şi suprapuse, ceea ce este foarte important mai ales pentru întreprinderile mai mici. Japonia se situează deja pe locul 13 în topul celor mai mari parteneri comerciali din afara UE ai României, notează oficialul european.

 
În timp ce societăţile mai mari ar putea să suporte costurile pe care le presupun barierele de acest gen, companiile mai mici au adesea de suferit, iar întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-urile) reprezintă 99% din întreprinderile din UE. Mai mult de 270 dintre companiile din România exportă în Japonia, iar 66% la sută dintre acestea sunt IMM-uri. Pe lângă barierele înlăturate, UE include mecanisme speciale prin care ajută societăţile mai mici să aibă acces pe piaţă, cum ar fi Punctele de contact pentru întreprinderile mici şi informaţiile online, explică Cecilia Malmstrom.

 
Societăţile mici creează 85% din noile locuri de muncă din UE, astfel că prin facilitarea accesului lor la schimburile comerciale se contribuie şi la crearea de locuri de muncă, arată aceasta în con

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.