Percheziții în Bascov la samsarii de mașini

Joi dimineaţă a avut loc o percheziţie în comuna Bascov, la persoane bănuite de evaziune fiscală, mai exact la samsarii de mașini. Descinderile au fost organizate într-un dosar ce-i viza pe samsarii de maşini second-hand, cumpărate din spaţiul intracomunitar. Anchetatorii vorbesc despre 300 de maşini vândute fără a fi înregistrate în evidenţele fiscale ale societăţii care controla activitatea.
”În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române efectuează 6 percheziții, în municipiul Bucureşti și în județul Argeș, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi achiziționat, din spațiul intracomunitar, prin intermediul unei societăți comerciale pe care ar fi controlat-o, peste 300 de autoturisme, iar ulterior, le-ar fi comercializat către clienţi din România, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5.200.000 de lei, din care aproape 440.000 de lei îl reprezintă impozitul datorat pe venit, iar aproximativ 4.800.000 de lei reprezintă valoarea TVA datorată.

De asemenea, polițiștii vor pune în aplicare 7 mandate de aducere.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul specialiștilor criminaliști și al polițiștilor de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Totodată, suportul tehnic este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliție Argeș.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.