Renault, mișcare decisivă pentru a produce primul vehicul autonom (video)

Grupul Renault accelerează dezvoltarea vehiculului autonom creând o nouă întreprindere comună cu Oktal. Grupul francez cumpără 35% dintr-o nouă joint venture denumită Simulare de Vehicul Autonom (AVS), creată împreună cu Oktal, o filială a Sogeclair.
 
Noul parteneriat va fi benefic și Alianței Renault-Nissan, care s-a angajat să lanseze peste 10 vehicule cu capacități autonome până în 2020. Astfel, investiția Grupului Renault în noua întreprindere va consolida capacitatea Renault și a Alianței Renault-Nissan pentru dezvoltarea și testarea vehiculelor autonome. În acest demers este inclus și software-ul SCANeRTM, unul din cele mai importante instrumente de simulare ale șofatului la nivel mondial, deja implementat de Renault și Nissan. Atât testele, cât și simularea fac parte din procesele de dezvoltare ale vehiculului autonom. Pentru a atinge nivelul de fiabilitate necesar, vehiculele de teste trebuie să parcurgă un număr mare de kilometri, care în mod normal se fac în ani întregi de condus. În plus față de testele în situație reală și în sistem accelerat, simularea virtuală permite un câștig semnificativ de timp și asigură menținerea unei planificări eficiente.
 
 
Această achiziție consolidează strategia Grupului Renault pentru dezvoltarea vehiculului viitorului: electric, conectat și autonom. Suntem bucuroși pentru asocierea cu Oktal în vederea creării AVS și astfel, a susținerii inovației franceze. Acest parteneriat ne va permite să accelerăm dezvoltarea de noi servicii și să îmbunătățim experiența clienților noștri”, Gaspar Gascon, Director Inginerie Produs al Grupului Renault.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.