Start-up Nation România, prezentat de ministrul Alexandru Petrescu la Pitești. Află cele mai importante informații (video)

By Aprilie 05, 2017 2809

Programul ”Start-up Nation - România”, lansat de Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, a fost prezentat azi la Pitești, chiar de ministrul Alexandru Petrescu.
Aplicaţia pentru depunerea proiectelor prin programul Start Up Nation va fi deschisă pe 2 mai, urmând ca, pe tot parcursul lunii, noile societăţi comerciale să poată solicita sume nerambursabile de până la 200.000 de lei. Important de reținut este faptul că înscrierea planului de afaceri se poate face și on-line, iar evaluarea electronică și punctajul se acordă automat pe baza criteriilor.  Pentru a beneficia de ajutorul de minimis acordat prin ministerul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat, beneficiarul trebuie să se înregistreze în aplicaţia online care va fi disponibilă pe site-ul www.aippimm.ro.
Nu mai este nevoie să mergeți să depuneți dosarele, pentru că le puteți încarca online. Punctajul minim este de 50 de punte pentru a primi finanțarea, iar decontarea se face pe principiul cererii de plată.
 Criteriile de evaluare a planurilor de afaceri in baza carora se va face selectia vor favoriza in primul rand firmele din domeniul productiei, care vor rea cel putin 3 locuri de munca in plus, din care 2 salariati vor fi proaspeti absolventi. De asemenea, vor fi avantajate firmele care vor cumpara echipamente tehnologice in proportie de cel putin 60% din valoarea planului de afaceri depus si care vor avea ca asoiat sau administrator o persoana care a urmat sa urmeaza un curs de antreprenoriat.
De asemenea, în ultimele discuţii s-a menţionat faptul că se doreşte să se introducă pe lista de eligibilitate şi construcţia sau amenajarea spaţiilor de lucru.
Bunurile achiziţionate în cadrul programului trebuie să fie noi, nu se acceptă second hand precum nici variantele de finanţare prin leasing. Înscrierea se face online pe o perioada de 15 de zile, începând cu data de 2 mai.  

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.