TRANSGAZ A CÂȘTIGAT LICITAȚIA PENTRU COMPANIA SIMILARĂ DIN MOLDOVA

By Februarie 28, 2018 1210

 Compania românească Transgaz a câştigat licitaţia pentru achiziţia companiei similare din Republica Moldova - a anunţat astăzi la Chişinău premierul moldovean, Pavel Filip. El a precizat că aceasta nu este o simplă cumpărare, ci oferă independenţă energetică Republicii Moldova, care în viitor nu va mai fi dependentă doar de un singur furnizor de gaze naturale.

Din Ungheni (Republica Moldova), Transgaz ar urma să mai investească 93 mil. euro în următorii doi ani pentru ca România să poată duce 1,5 miliarde de metri cubi de gaze până la Chişinău. O parte din gaze ar putea veni chiar din Marea Neagră. Spre sfârşitul lunii decembrie, Transgaz a anunţat că Eurotransgaz SRL, societate pe care a înfiinţat-o la Chişinău, a depus cererea de participare la concursul investiţional de privatizare a companiei de stat moldovene Vestmoldtransgaz. Societatea este operatorul de sistem de transport gaze naturale care gestionează pe teritoriul Republicii Moldova interconectorul Iaşi-Ungheni şi a fost inclus de Guvernul moldovean în lista companiilor scoase la privatizare în luna octombrie 2017.
Compania a fost scoasă la privatizare de Guvernul Republicii Moldova, la un preţ de 180 milioane euro şi cu condiţia investirii a 93 milioane euro în următorii doi ani.

   

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=LZPanu5d4Dg

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.