Un sfert din modelele Duster vândute la export vor avea cutii de viteze automate

Hakim Boutehra, noul director general al Renault Commerciale Roumanie, compania care comercializează şi importă pe piaţa românească mărcile Dacia, Renault şi Nissan, spune că unu din patru SUV-uri Duster vândute în acest an va fi echipat cu transmisie automată, model lansat săptămâna trecută.
„Echipa mea spune că 10% din vânzările Duster vor fi cu transmisie automată, dar eu personal estimez un procent de 20%. Dealerii au deja precomenzi înregistrate”, a afirmat Boutehra într-un interviu pentru Ziarul Financiar. Duster este al treilea cel mai bine vândut autoturism, după Logan şi Sandero.
Un Duster cu transmisie automată va costa cu 1.300 de euro mai mult decât unul curent, care ajunge la un preţ de 16.000 – 18.000 de euro. Bouthera spune că, după eliminarea timbrului de mediu, se înregistrează o creştere importantă a vânzărilor pe segmentul persoane fizice. El spune că piaţa auto românească trimite semnale ciudate, în condiţiile în care o bună parte din creştere este reprezentată de un singur segment, pe care un singur automobil urcă puternic (Volkswagen Tiguan).

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.