Video! Guvernul va asigura plăţile pentru şomaj tehnic. Ce condiții trebuie să îndeplinească firmele

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi măsurile din pachetul economic de sprijin al firmelor afectate de criza Coronavirus. Una din măsurile importante este aceea că Guvernul va asigura plata somajului tehnic. Pachetul de măsuri a venit în urma unei ședințe de guvern care s-a finalizat la ora 3 dimineață.

"O altă măsură importantă este aceea de a asigura plata șomajului tehnic, din bugetul Ministerului Muncii, prin ANOFM, prin intermediul bugetului de șomaj. Practic, am luat această decizie pentru că este clar că foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie și multe companii nu au capacitatea pentru a asigura plata salariilor angajaților și exista riscul ca angajații să fie trimiși în șomaj, să fie dați afară, utilizându-se cazurile de forță majoră, sau să li se suspende contractele de muncă.

Am luat decizia de a plăti 75 la sută din salariul brut, cât este indemnizația lunară pentru șomaj tehnic, dar nu mai mult de 75 la sută din salariul mediu brut.

 Angajații companiilor care au fost afectate direct de măsurile impuse de epidemia de coronavirus, cum sunt cei din restaurante, cafenele, hoteluri, vor benefica astfel de plata pentru șomajul tehnic de 75 la sută", a sublinat Orban.

Pro Media TV

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.