Viorica Dăncilă, ultimele vești despre autostrada Pitești-Sibiu

La începutul lunii mai vom afla câștigătorii pentru tronsoanele 1 și 5 ale autostrăzii Pitești-Sibiu, iar în luna iunie celelalte trei tronsoane vor fi scoase la licitație, a precizat premierul Viorica Dăncilă la Ora premierului, în Parlamentul României. Primul ministru, a răspuns la una dintre întrebările puse de parlamentarii opoziției cu privire la autostrada Pitești- Sibiu: Tronsoanele 1 și 5 (care cuprind și sectorul Pitești-Curtea de Argeș) sunt sunt în evaluare și la începutul lunii mai va fi anunțat câștigătorul.  Tronsoanele 2,3 și 4 vor primi avizele de mediu și vor fi scoase la licitație în a doua jumătate a lunii iunie

Stadiul autostrăzii Sibiu-Piteşti: secţiunile 1 şi 5 ale autostrăzii se află în evaluare, iar la începutul lunii mai se vor anunţa câştigătorii acestor licitaţii. Secţiunile 2,3,4 vor fi scoase la licitaţie după data de 18 iunie şi se va obţine acordul de mediu. Ce măsuri pentru infrastructura critică? Până la sfârşitul acestei luni, vom adopta o lege a parteneriatului public-privat şi un nou pachet legislativ privind achiziţiile publice şi considerăm că acest lucru este benefic şi este aşteptat de mulţi români, a precizat Viorica Dăncilă de la tribuna Parlamentului.

Recent, ministrul Transporturilor Lucian Șova a precizat că primele lucrări efective pe şantierul viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti vor începe „înainte de anul 2020”. „Vom vedea prima cupă de excavator pe şantierul Sibiu-Piteşti înainte de anul 2020, dacă pregătirile vor continua în ritmul de acum. Apreciez că înainte de 2020 vor începe lucrările”, a spus Lucian Şova, citat de Mediafax.

Anul trecut au fost scoase la licitaţie contractele pentru proiectarea şi execuţia loturilor 1 şi 5 ale autostrăzii Piteşti-Sibiu, iar la ora actuală ofertele se află în faza de evaluare. 

La termenele de depunere a ofertelor pentru secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti au fost înregistrate 8 oferte pentru Secţiunea 5 (Curtea de Argeş – Piteşti) şi 9 oferte pentru Secţiunea 1 (Sibiu-Boiţa).

Pitești-Sibiu se află pe unul din cele două tronsoane vitale aflate în lista de 9 coridoare declarate de importanță strategică de Armata UE

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.