Mircea Sararescu

Mircea Sararescu

Primarul Cristian Gentea, prim-vicepreședinte PSD Argeș, transmite că a semnat contractul pentru modernizarea a 5 blocuri de locuințe din Pitești. Lucrările vor fi realizate cu fonduri nerambursabile prin PNRR. 

"Încep renovările pentru primele 5 blocuri din Pitești! Am semnat, astăzi, 16 noiembrie 2023, primele 5 contracte pentru lucrări de modernizare a blocurilor de locuințe din municipiu, cu finanțare nerambursabilă prin PNRR!

Sunt clădiri rezidențiale multifamiliale, care nu dispun de sisteme de izolație și confort termic. La sfârșitul anului 2024, aceste blocuri vor avea modernizate sistemele de încălzire și furnizare a apei calde, vor dispune de surse regenerabile de energie, iluminat nou, instalații de climatizare și umbrire pentru sezonul cald. Clădirile vor fi pregătite astfel și pentru soluții inteligente - adoptarea tehnologiilor viitoare de control și optimizarea performanței lor!

Cele 5 blocuri ce vor fi renovate energetic sunt:

-  Bl. 104 ETP, str. Depozitelor - valoarea contractului  fiind de 2.696.797,93 lei cu TVA;

- Bl. 7, str. Ana Ipătescu - valoarea contractului fiind de 2.462.355 lei cu TVA;

- Bl. 1 IRTA, Bd. Republicii - valoare contract - 2.081.905  lei cu TVA;

- Bl. 33, Bd. I.C.Brătianu - valoare contract - 2.243.150 lei cu TVA;

- Bl. 35, Bd. I.C. Brătianu - valoare contract - 2.840.530 lei cu TVA", transmite primarul Cristian Gentea. 

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a fost prezent, astăzi, la lucrările ședinței anuale a Asociației Comunelor din România, filiala Argeș, condusă de primarul Ion Dumitru. Pe lângă temele organizatorice, în cadrul acestei întâlniri a structurii asociative care reunește 85% din cele 102 localități din Argeș, au fost discutate și teme care vizau subiectele de actualitate, precum ordonanțele austerității și stadiul proiectelor. Evenimentul a reunit și parlamentari de Argeș și s-a bucurat și de prezența secretarului de Stat - Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Vlad- Ștefan Niculae.

Președintele Ion Mînzînă le-a transmis aleșilor locali că această perioadă de final de an, deși sub semnul austerității, trebuie tratată cu maximum de responsabilitate, pentru că presupune închiderea exercițiului financiar european 2014-2020, deci trebuie finalizate proiectele pe fonduri europene derulate în județ. De asemenea, președintele CJ Argeș a subliniat că Guvernul a emis un memorandum care va permite și plățile pentru continuarea investițiile finanțate prin Anghel Saligny și prin Compania Națională de Investiții și a subliniat colaborarea autorităților locale, județene și a parlamentarilor cu zona guvernamentală, motiv pentru care Argeșul se află în topul fondurilor atrase la nivel național.
"Această nemulțumire care vizează mult hulita ordonanță îmi întărește credința că ne dorim cu toții să construim cât mai mult.  Eu sunt un om al cifrelor și vreau să vă spun că cifrele arată că în ultimii doi ani de guvernare Ciucă- Ciolacu au însemnat cei mai mulți bani pentru județul Argeș!
Avem în față două luni de austeritate! Am înțeles că la nivel guvernamental vor face eforturi pentru a veni cu mici corecții la final de an pentru cei care traversează mai greu această perioadă.
Dar haideți să ne uităm ce este în urma noastră: 2023 înseamnă închiderea majorității proiectelor europene. Județul Argeș este pe primul loc în regiunea Sud-Muntenia la proiecte europene!
Și efortul acesta l-am făcut toți, împreună.
Județul Argeș înseamnă locul 4 pe Anghel Saligny, la sume alocate. Am fost foarte mulțumit, ca om care a fost la negociere, și știți cu toții că au fost criterii clar stabilite, că județul Argeș a fost pe locul 4 la proiecte obținute! Pentru prima dată în istorie! Și efortul a fost din nou comun!
Vreau să îi mulțumesc și secretarului de stat de la Ministerul Dezvoltării, Vlad- Ștefan Niculae, pentru că a fost sprijin pentru toți primarii care l-au căutat. Suntem pe locul 3 în țară la fonduri primite pe Anghel Saligny!
Efortul este al nostru al tuturor, și al nostru al CJ Argeș, și al primarilor, și al parlamentarilor de Argeș” - Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

"Astăzi am avut ședința anuală a Asociației Comunelor, o ședință de raport, în care am prezentat și realizările, dar și necazurile din acest an. Una peste alta, cred că stăm destul de bine. Avem colegi care au trecut de 20,30 sau chiar 70% din proiectele pe Anghel Saligny și pot să vă spun că mi-a făcut mare plăcere că am avut reprezentanți și din rândul parlamentarilor. Cred că vom trece și aceste două luni de austeritate și vom reuși să ducem la bun sfârșit promisiunile făcute la început de mandat” -  Ion Dumitru, primar Albota, președinte Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

"Am solicitat și eu la Compania Națională de Investiții câți bani au venit pe proiecte în Argeș în ultimii doi ani de zile. 500 de milioane de lei au fost decontați pentru lucrările din județul Argeș, în contextul în care bugetul pe toată țara a fost de șapte miliarde. Faceți un calcul, până la urmă, așa cum spunea și președintele Ion Mînzînă, nu stăm deloc rău. Sper ca de la 1 ianuarie să turăm din nou motoarele la maxim și sper să facem treabă bună pentru că echipa de aici chiar este una câștigătoare" - Vlad- Ștefan Niculae, secretar de Stat - Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate după noua formulă, anunta Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Arges.

Noua lege vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială. Eliminarea plafonului de 9,4% din PIB, care îngheța pensiile românilor până în 2070, este în mod direct legată de adoptare legii în Parlament până pe data de 20 noiembrie.

“Noua lege respecta drepturile romanilor care au muncit si care merita pensii decente dupa o viata de munca. Pensiile vor creste, anul viitor, de doua ori. Prima data, la 1 ianuarie, prin majorarea cu 13,8% si a doua la 1 septebrie, in urma procesului de recalculare, cconformm legii. Suntem primul Guvern care face si majorarea si recalcularea pensiilor in accelasi an.“, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

De asemenea, legea oferă garanția că nicio pensie nu va scădea în baza procesului de recalculare, fiind păstrat în plată cuantumul cel mai favorabil.

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, a reacționat după scandalul de joi, 9 noiembrie, dinaintea aprobării de către Guvern a Legii pensiilor. Liderul social-democrat a spus că abordarea PNL privind majorarea este „grețoasă”.
„Ce, băieți, nu știți ce motive să găsiți ca să vă pregătiți ieșirea de la guvernare?! Este grețoasă această abordare pe care PNL-ul o are, brusc, în privința majorării pensiilor!
Nu cumva împreună, ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, au făcut parte din echipa care a negociat cu Comisia Europeană? Ce anume a susținut ministerul Finanțelor dacă nu era sustenabil?
Oricum pensiile trebuie indexate cu rata inflației, dar este nevoie ca pensiile să crească pentru ca oamenii aceștia care au muncit toată viața să poată să și trăiască, nu doar să-și cumpere pastile și să plătească facturile la utilități! Toți românii au dreptul la un trai decent!
Este aberant să vină un ministru al Finanțelor și să spună că nu crede că vor fi bani pentru aceste majorări de pensii, că el nu știe de unde ar putea face rost de acești bani!
Nu numai că sunt bani pentru pensii, sunt bani și pentru investiții și trebuie să fie și pentru spitale, pentru educație și pentru celelalte activități curente!
Acest ministru PNL al Finanțelor este obligat prin fișa postului să găsească soluții ca să micșoreze evaziunea fiscală, care a ajuns printre cele mai mari din Europa, dacă nu cea mai mare, după guvernările de dreapta! Finanțele să colecteze mai bine impozitele, și vor fi bani!
Dacă guvernările de dreapta ar fi impus, așa cum a făcut-o, într-un final, Guvernul Ciolacu, impozitarea acelor mari companii care fac evaziune fiscală, dacă ar fi colectat mai bine, pensiile puteau fi majorate încă de anul acesta! Dar nu au făcut toate acestea, pentru că Orban, Cîțu și Compania au protejat băieții deștepți și au alimentat căpușele de partid instalate prin ministere și pe lângă ministere!
Vă garantez că această majorare va fi făcută de Guvernul condus de Marcel Ciolacu, de la anul, pentru că anul acesta nu mai este posibil! Cu sau fără existența atârnătorilor și bișnițarilor de la PNL!” – a scris Ion Mînzînă pe pagina de Facebook.


Sute de piteșteni au fost prezenți la Hramul Bisericii Sf. Împărați Constantin și Elena și Sf. Nectarie din Pitești. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți condus de Arhimandrit Caliopie Ichim. racla cu moaștele Sf Ierarh NNectarie. Printre cei care au fost prezenți la slujbă s-a numărat și președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, pentru care biserica preotului paroh Robert Nicolae îi este foarte importantă sufletește.
Ion Mînzînă a venit însoțit de Marius Puiu, administratorul județului Argeș.
Sutele de credincioși au venit pentru a participa la slujbă și pentru a se ruga la racla cu moaștele Sf Ierarh Nectarie. La sfârșitul slujbei, cu binecuvântarea preoților, Ion Mînzînă a fost primit în altarul bisericii, acolo unde s-a închinat în fața Evangheliei și a primit taina mirungerii.
Deși este considerat cel mai puternic om din județ, grație funcției sale politice și administrative, puțini știu că Ion Mînzînă este și un om apropiat al bisericii. El a mers în mai multe rânduri pe muntele Athos, acolo unde se reculege, dar a și sprijinit o mulțime de biserici din județul Argeș. În plus, este deputat în Adunarea Eparhială și reprezentantul Argeșului în Marea Adunare Națională, împreună cu academicianul Gheorghe Păun și părintele Ciprian Vuțan. Cu toate acestea, aparițiile sale sunt mereu discrete atunci când vine vorba despre biserică și credință.

Un alt moment primit cu căldură de către enoriași a fost predica ținută de Arhimandrit Caliopie Ichim, care a vorbit despre viața Sfântului Nectarie, care a fost un exemplu de smerenie și sfințenie, iar viața și moartea sa au inspirat și continuă să inspire mulți oameni să se apropie de Dumnezeu și să caute ajutorul său în momentele dificile ale vieții.

Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, a fost în teren la Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. Andrei" Valea Iașului, acolo unde s-a intrat în ultima etapă a proiectului finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, în valoare de 9,8 milioane lei, din care 9,5 milioane lei fonduri nerambursabile. Prin intermediul proiectului "Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de Covid-19”, este realizată instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen, precum și extindere infrastructurii electrice și de fluide medicale.

"Practic, acest ultim proiect pe fonduri europene semnat de către Spitalul de la Valea Iașului, vizează înlocuirea instalației electrice care este din anul 1949, de când a fost construit spitalul. Prin aceste fonduri europene, întreaga instalație electrică a spitalului va fi schimbată și în felul acesta primim toate autorizațiile de funcționare la ISU.
Am avut niște probleme de discutat cu antreprenorul și cu factorii de decizie privind alimentarea cu energie electrică de la punctul de transformare. Sperăm ca sumele eligibile să fie cheltuite până la sfârșitul anului, iar eventualele lucrări rămase să fie cele din sumele neeligibile care pot fi plătite în cursul anului viitor” - Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.


"Avem în acest moment două surse de oxigen și suntem a patra instituție în țară care avem montat și dat în folosință un generator de producere oxigen. Deja noi, din decembrie 2019, înainte de Covid, am dat în folosință o stație de oxigen care este extinsă prin aceste pe fonduri europene până la 212 prize, câte una pentru fiecare pat în parte, cu toate sistemele de ultimă generație și cu senzor de măsurare a concentrației de oxigen în fiecare salon. Realizăm ceva care ne pune la adăpost de orice eveniment nedorit" - Florentina Matei, manager Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. Andrei" Valea Iașului.”

Radiologie panoramică, CT ultraperformant, singurul generator de oxigen din județ
Spitalul de Pneumoftiziologie ”Sf. Andrei” de la Valea Iașului, care a fost în prima linie în lupta împotriva COVID, a beneficiat de numeroase investiții majore, atât prin fonduri europene, cât și de la Consiliul Județean Argeș, unitatea urmând să devină una din cele mai moderne din țară.
 
"Cu această ocazie, ne-au fost prezentate și celelalte investiții care au fost realizate pe fonduri europene și aici aș enumera generatorul de producere oxigen, care este unic în județul Argeș, dar și stația de epurare, care este o investiție cu fonduri de la Consiliul Județean" - Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.
 
"Așa cum bine știți, spitalul nostru, pe perioada Covid, a desfășurat o activitate medicală intensă de linia întâi și personalul nostru a reușit salvarea multor vieți. Am făcut o mulțime de investiții, pornind de la o stație de epurare nouă, de ultimă generație, complet automatizată, cu fonduri de la Consiliul Județean Argeș. Am făcut reparații capitale la centrala termică a spitalului. În toate saloanele avem băi proprii și toate utilitățile: apă caldă, apă rece, televizor, frigider și vom avea prize de oxigen pentru toate cele 212 paturi, precum și internet.   
Pe timpul COVID-ului, din marele proiect pentru dotare cu aparatură, spitalul a achiziționat un sistem de radiologie cu sistem PAX-I de ultimă generație și un computer tomograf. Am reușit să înlocuim și ascensorul de persoane, vechi din 1969, cu o cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș" - Florentina Matei manager Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. Andrei" Valea Iașului.

Spitalul de Pneumoftiziologie ”Sf. Andrei” Valea Iaşului acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice necesare pentru asigurarea de servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronic sau servicii medicale într-o singură specialitate.

Filarmonica Pitești organizează vineri, 10 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, recitalul cameral susținut de violonistul Florin Ionescu Galați și pianistul Mădălin Voicu, dedicat împlinirii a o sută de ani de la nașterea marelui violonist român Ion Voicu.
În program: J. S. Bach - Arie, F. Kreisler - Frumosul Rozmarin, Bucuria dragostei și Tristetea dragostei, J. Massenet - Meditatie, S. Joplin - Easy Einners și The Enterteiner, I. Voicu - Dimineața după Nuntă și V. Monti - Csardas.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a fost astăzi, 8 noiembrie, pe teren, în comuna Coșești. Oficialul CJ Argeș a vizitat stadiul mai multor investiții realizate de primarul Nicolae Pană pe diferite axe de finanțare, investiții cofinanțate de Consiliul Judetean Arges în ultimii trei ani.

Printre investițiile vizitate s-au numărat și o serie de drumuri care sunt sau urmează să fie asfaltate. Pe DJ 731D, primarul Nicolae Pană i-a explicat vicepreședintelui Nicolaescu și elementele care trebuie remediate sau completate la lucrările de până acum.
 Pe acest drum, Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș a turnat deja primul strat de asfalt, urmând ca, la momentul la care va fi turnat și cel de-al doilea strat, să fie amenajate și intrările către străzile laterale. De asemenea, se impune și realizarea, pe un scurt tronson, a unor șanțuri colectoare și amenajarea intrărilor către câteva gospodării din două puncte.
 Vicepreședintele Marius Nicolaescu a vorbit și despre prelungirea unui sector cu lungimea de aproximativ 70 de metri aflat în prelungirea DJ 731D, care face legătura cu drumul comunal din satul Jupănești, strada Miuleștilor.
Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș a profitat de ocazie și, la invitația primarului Nicolae Pană, a vizitat și #târgul tradițional organizat în Lăpușani de Sfinții Mihail și Gavriil, târg care este atestat documentar în 1829. Inclusiv drumul care trece prin În zona unde este organizat târgul a fost asfaltat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.
 "La invitația domnului primar, la ceas de sărbătoare, am participat la o vizită pe raza localității Coșești. Suntem prezenți aici la un târg cu o veche tradiție care, peste 6 ani, va împlini 200 de ani de atestare documentară.
Am fost în teren la mai multe obiective pe care Consiliul Județean le are în lucru în comună, dar și obiective la care am asigurat cofinanțarea în perioada 2020-2023, inclusiv drumul de aici, din
Am fost și pe #drumuljudețean pe care Consiliul Județean l-a realizat din acel împrumut pe care l-am contractat exclusiv pentru investiții în infrastructură și dezvoltare. Cu această ocazie am trecut în revistă și o serie de probleme care s-au ivit și pe care le vom remedia.
 Asfaltarea acestor drumuri, la fel ca și susținerea altor proiecte, au fost promisiuni pe care le-am făcut în 2020, împreună cu primarul Nicolae Pană, cetățenilor din Coșești, și iată că ne-am ținut de cuvânt, iar unele proiecte au fost deja finalizate, în timp ce altele sunt în curs de realizare” - Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Judetean Arges.
 "Eu vreau să mulțumesc conducerii Consiliului Județean pentru că este în permanență alături de comunitatea din Coșești și ne sprijină pentru a pune în practică aceste obiective atât de necesare. Aceste lucru se văd de câțiva ani și avem multe realizări și pot spune că acest tronson de la Jupănești de pe Drumul Județean este extrem de important pentru locuitorii și firmele din comuna noastră și nu numai. ?Sunt convins că vom primi în continuare sprijin pentru ceea ce ne-am propus și mă bucur că am înțeles cu toții că numai lucrând în echipă putem duce la bun sfârșit proiectele accesate de Primăria și Consiliul Local Coșești” - #NicolaePană, primar Coșești.
În ultimii trei ani, Consiliul Judetean Arges a sprijinit mai multe investiții în comuna #Coșești. Printre acestea se numără și:
✅Dotarea cu o pompă submersibilă complet echipată cu instalație hidraulică și electrică pentru sistemul de alimentare cu apă în satul Jupânești
✅ Instalație hidraulică a grupului pompare pentru sistemul de alimentare în cătunul Corbu
✅ Modernizare și realizare rețea de canalizare
✅ Bază sportivă
✅Locuri de joacă la școli
✅Lucrări de regularizare și amenajare gârlă în zona satului Petrești punctul "La Roșu" tronson 2
✅ Extindere iluminat public în comuna Coșești pe DC 288 A și DC 228 B
✅ Achiziționare centrală termică cu combustibil solid la Școala Gimnazială Coșești, sat Coșești
✅ Achiziționare centrală termică cu combustibil solid pentru sediul Primăriei
✅ Lucrări de termoizolare Școala Leicești
✅ Asfaltare strada DC1 Lăpușani, L=340 m, în comuna Coșești
✅ Asfaltare strada Morii L=600M, sat Păcioiu, comuna Coșeșt
✅ Asfaltare strada Miuleștilor L=130M, sat Jupânești, comuna Coșești

 

În primul interviu acordat după adoptarea noii Legi a Pensiilor, ministrul Simona Bucura Oprescu, secretar PSD Argeș, a precizat, la Sinteza Zilei, la Antena 3, că anul viitor pensiile vor crește cu 40%!

"Da, vom avea o creștere media raportată la noiembrie 2023, deci noiembrie 2024 în raport cu noiembrie 2023. O creștere medie de 40% a pensiilor", a spus ministrul Muncii.

Întrebată de ce acest lucru s-ar întâmpla într-un moment dificil economic pentru țara noastră, Simona Bucura-Oprescu a spus:  "Fiindcă respectăm munca și în noua lege a pensiilor, venim cu două principii de bază: Primul și cel mai important este acela că la muncă egală, este important să avem pensii egale. Cel de-al doilea principiu, este respectarea cotributivității. Prin noua lege a pensiilor încercăm să arătam că și în România se poate și că se poate și fără inechități.

Din păcate avem pensionari care au ieșit la pensie în perioade diferite, dar care au avut aceeași muncă, același parcurs profesional similar. Avem femei și bărbați în aceleași condiții, au pensii diferite. Nu în ultimul rând, avem pensionarii care beneficiază de indemnizația minimă socială, din păcate sunt situații foarte disproporționate. Este important ca fiecare dintre noi să simțim că suntem respectați. Vreau să precizez că suntem primul guvern care majorează pensiile de două ori. Echipa premierului Marcel Ciolacu a făcut eforturi în această perioadă pentru a găsi soluții fiindcă asta este ce își doresc românii.

Prima, este ceea ce este prevăzut în lege ca mecanism anual, aceasta va fi aplicată în fiecare an începând cu 1 ianuarie. Mecanismul este elvețian care spune că pensia românului va crește în fiecare an cu inflația medie anuală plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut. Ceea ce înseamnă că românii vor avea un mecanism exact, dincolo de cum ar putea fi interpretată de cineva această lege. Perioadele necontributive sunt perioade care ne aduc punctaj, dar care nu sunt luate în calcul pentru calculul stagiului minim de cotizare, cel de 15 ani.
 Perioadele de asimilare sunt: Facultate, Armată, Somaj și perioadele de concediu medical. La calculul pensiilor vom ține cont de valoarea totală a punctelor de pensie. Este formată din punctele contributive și punctele necontributive asimilate. Prin exemplu, dacă eu lucrez peste 25 de ani, pentru perioada pe care o desfășor după 25 de ani, obțin 0,5 puncte pe an, mai mult pentru fiecare an lucrat. Pentru perioada între 30 și 35 de ani, 0,75 de puncte. Peste 35 de ani, 1 punct pe an. În felul acesta pensiile românilor vor crește în funcție de stabilitatea în muncă. Totalul punctelor acumulate (puncte contributivitate, puncte necontributivitate, puncte de stabilitate) se înmulțește cu Valorea punctului de referință (acesta este 71 de lei în prezent, iar începând cu 1 ianuarie va fi 81 de lei) și obținem valoarea pensiei", a spus ministrul Muncii, la Antena 3 CNN.



Procurorii DIICOT Piteşti au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 5 persoane. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat 7 percheziții în județul Argeș, la locuințele unor persoane bănuite de efectuarea fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

Acțiunile respective, sprijinite de DOS și de Jandarmeria Argeș, au avut loc vineri seara, pe 3 noiembrie, în municipiul Câmpulung și în orașul Mioveni, la locuinţele a cinci persoane bănuite.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, s-a stabilit că, „din cursul anului 2022 până în octombrie 2023, bănuiții ar fi avut preocupări sistematice de comercializare a substanțelor cu efect psihoactiv și a drogurilor de risc și mare risc (ADB Butinaca, canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), cu sume cuprinse între 25 și 500 de lei, către consumatori din județul Argeș, preponderent tineri (inclusiv elevi de liceu)”.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 100 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, cântare electronice și 5 telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.


Apoi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.