Crețu: Raportul MCV, încurajator pentru România

By Ianuarie 28, 2015 2179

România trebuie să considere raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) "ca pe o încurajare de a continua pe drumul consolidării statului de drept', este de părere comisarul european pentru politici regionale, argeșeanca Corina Crețu, într-o declarație transmisă după adoptarea documentului, miercuri, de către executivul de la Bruxelles.
"Salut aprecierea prim-vicepreședintelui (Frans) Timmermans că România se află pe drumul cel bun. Faptul că încrederea românilor în justiție a crescut este o dovadă că acest mecanism își atinge obiectivele pentru care a fost creat. România trebuie să ia acest raport ca pe o încurajare de a continua pe drumul consolidării statului de drept. În acest proces, fondurile de coeziune pot juca un rol important în creșterea capacității instituționale de luptă împotriva corupției", a transmis comisarul european.

România este pe drumul cel bun și trebuie să rămână pe această cale, iar combaterea corupției reprezintă în continuare cea mai mare provocare și principala prioritate, a declarat miercuri, la Bruxelles, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu ocazia adoptării raportului privind progresele înregistrate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

"România este pe drumul cel bun și trebuie să rămână pe această cale. Combaterea corupției reprezintă în continuare cea mai mare provocare și principala prioritate. Salutăm progresele înregistrate pe parcursul anului trecut, care vor trebui confirmate în 2015. Încrederea românilor în sistemul judiciar, în general, și în urmărirea penală a cazurilor de corupție, în special, a sporit, pe fondul unei creșteri a nivelului de profesionalism al sistemului judiciar în ansamblul său", a subliniat oficialul CE, citat într-un comunicat.

 

 

 

 


 

 

http://www.fbi.gov/news/stories/2015/january/the-case-of-the-stolen-stradivarius/the-case-of-the-stolen-stradivarius?utm_campaign=email-Immediate&utm_medium=email&utm_source=fbi-top-stories&utm_content=396325

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19159494-pensionar-din-arad-isi-achita-datoria-stat-1-6-mil-lei-8-485-rata-lunara-16-lei-luna.htm

http://edition.cnn.com/?refresh=1

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.