Două cutremure uriașe în Turcia. Cinci cutremure înregistrate în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Epicentrul cutremurului de 7,6 grade - raportat inițial  ca având 7,5 grade - a fost localizat în districtul Elbistan din provincia turcă Kahramanmaras, la aproximativ 95 km nord de zona cutremurului de 7,8 grade, care a avut loc nouă ore mai devreme în sudul țării, anunță CNN.
Mai mult angajați ISU din România se îndreaptă către Turcia pentru a interveni, guvernul turc lansând starea de intervenție la nivel european.
Cinci cutremure au fost înregistrate în ultimele ore în zona Vrancea, însă de o magnitudine redusă.
Numărul deceselor raportate după seria de cutremure majore care au lovit Turcia și Siria în cursul zilei de luni a ajuns la cel puțin 1.504.
Această replică vine la câteva ore după cutremurul devastator de luni dimineața, care a fost urmat de zeci de replici. Epicentrul cutremurului a fost înregistrat în provincia Kahramanmaraş. Seismul a fost resimțit puternic și în Siria - la Alep, Hama și Latakia, unde a lăsat în urmă un dezastru greu de imaginat.

În Turcia, cel mai grav afectat oraș este Gazintep, din regiunea Anatolia. Aici s-a prăbușit și un castel construit în urmă cu aproximativ 2.200 de ani.

Ministrul de Interne de la Ankara spune că echipe de căutare și intervenție din toată Turcia au fost trimise în zonele cel mai grav afectate. Doar din Istanbul, 1.000 de voluntari au plecat deja spre regiunea calamitată.

Un cutremur la fel de puternic a mai lovit Turcia în 1939, când au murit peste 30.000 de oameni.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.