INEDIT! Actorul din Star Trek, William Shatner, in varsta de 90 de ani este cel mai in varsta om care a calatorit in spatiu (Video!)

By Alice Vajaiac Octombrie 14, 2021 732

Faimosul actor din serialul Star Trek care a interpretat personajul Admiralului Kirk a acceptat invitatia miliardarului Jeff Bezos, proprietarul Blue Origins si Amazon, de a calatori in spatiu.

Astfel, aceasta a devenit cel mai in varsta astronaut caruia i s-a oferit aceasta sansa extraordinara, reusind  sa traiasca in realitate ceva ce doar in film a fost posibil pana acum.

 Racheta a decolat din Texas, America, miercuri 13 Octombrie si a durat 10 minute. Desi aceasta calatorie a durat putin, a avut un imens impact emotional asupra actorului. Coplesit fiind de aceasta experienta, William Shatner a declarat: “Este incredibil. Este cea mai profunda experienta pe care mi-o puteam imagina”.

La intoarcere pe Pamanat a fost intampinat de insusi Jeff Bezos, cel care a facut posibila aceasta calatorie, imbratisandu-l si multumindu-i pentru aceasta experienta profunda. Actorul in varsta de 90 de ani i-a spus miliardarului:”toti oamenii din lumea asta trebuie sa faca acest lucru, toata lumea trebuie sa vada asta. Este extraordinar cum cerul albastru dispare in intuneric. M-a miscat profund”. Sper sa pot mentine ce simt acum. Nu vreau sa pierd acest sentiment.”

Blue Origins  a bifat mai multe recorduri mondiale Guinness cu primul sau zbor in spatiu cu echipaj, in iulie 2021.
Aceasta companie fost fondata de miliardarul de la Amazon pentru a face posibil turismul in spatiu, la preturi exorbitante bineinteles. Nici pana in acest moment nu a fost dat public pretul unui bilet, dar se vehiculeaza ca ar ajunge la cateva sute de mii de dolari.

Cuvintele lui Shatner  au avut un imens impact emotional si se crede ca preturile biletelor care se vand numai in domeniul privat deocamdata, vor creste exponential.

Pentru moment doar marii bogatasi ai lumii se pot bucura de o astfel de experienta si se crede ca turismul in spatiu nu va deveni posibil si pentru piata de masa in viitorul apropiat.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.