Print this page

Profesoară din Curtea de Argeș, acuzată că dă note mici pentru a da meditații

By Ianuarie 11, 2016 2942

Scandal la o şcoală din Curtea de Argeş, ajuns mediatizat la TVR. O profesoara de matematică este acuzată de părinţi că le dă note mici, pe nedrept, elevilor. Mai mult, cine nu face meditaţii cu ea, este umilit şi lăsat corigent. Zeci de elevi s-au transferat de la această şcoala din cauza profesoarei. Situaţia este anchetată de inspectorii şcolari.
Exodul" elevilor de la şcoala Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeş a început acum trei ani, exact de când Adriana Niţă predă matematica. Mulţi elevi au aflat că sunt prea slabi conform sistemului de evaluare al noii profesoare.
Pentru a avea note bune au început să facă meditaţii tot cu Adriana Niţa. Cine renunţa, era umilit în faţa clasei şi chiar lăsat corigent.
Un părinte povesteşte că pregătirile aveau loc în bucătărie, unde profesoara facea şi mâncare. O fostă elevă a profesoarei spune că se simţea ruşinată, slabă la matematică.
Mama unui elev povesteşte că nu se aştepta ca fiul său să rămână corigent şi că un alt profesor cu care copilul făcea meditaţii nu îi semnalase vreo problemă.  Acum e la Electro şi a luat 10 la teza de la mate, spune mama băiatului.
Aproape 30 de elevi au ales să plece de la aceasta şcoala în ultimii 2 ani. 11 dintre ei au cerut transferul chiar anul trecut. Cu toţii au avut acelaşi motiv: profesoara de matematică.
Plângerile părinţilor au ajuns pe masa inspectorului Şcolar Judeţean.
Profesoara Adriana Niţă nu a dorit să comenteze situaţia. Soţul ei, Nicolae Niţă, predă matematica tot la Şcoala Mircea cel Bătrân şi i s-au adus acuzaţii similare. Mai mult, o elevă l-a reclamat la poliţie pentru că a fotografiat-o cu telefonul mobil fără acordul ei.

Sursa: TVR

Last modified on Marți, 12 Ianuarie 2016 12:32

Related items