Stand by me! Imaginile uluitoare de la nunta dintre prințul Harry și Meghan Markle! 600 de invitați, cu vedete de la Hollywood! (foto și video))

Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul preferat al reginei Elisabeta a II- a, şi logodnica sa, Meghan Markle, s-au căsătorit religios, sâmbătă, în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor. Cei doi au schimbat jurămintele în fața a 600 de invitați și a lui Dumnezeu.

Prințul Harry i-a şoptit vrăjit, lui Meghan- “arăți minunat”, în timp ce milioane de oameni au urmărit nunta lor de poveste, din capela castelului Windsor. Mârâi şi-au zâmbit cu dragoste și s-au ținut de mână când au schimbat jurăminte, la altar. În cadrul ceremoniei, un moment aparte a fost interpretarea melodiei Stand by me de către un cor.
După ceremonia religioasă s-au sărutat cu tandrețe pe treptele capelei. Apoi, au pornit într-o plimbare cu caleașca pentru a saluta mulțimea. Harry și Meghan au devenit cel de al 16-lea cuplu regal care şi-a celebrat mariajul la Castelul Windsor.

Peste 100.000 de oameni s-au adunat pe străzile din Windsor ca să-i vadă pe însuratei, în caleasca, după ceremonia religioasă. În acelaşi timp a fost însă şi o petrecere de stradă.

În cursul dimineții, înainte ca cei doi să se căsătorească, Palatul Buckingham a anunțat că Prințul Harry a devenit Duce de Sussex, titlu nobiliar oferit de regina Elisabeta a II-a. De asemenea, după nunta regală, Meghan Markle a primit titlul de Ducesă de Sussex.Mireasa a purtat o rochie simplă şi elegantă cu o trenă lungă de 4 metri și jumătate, creația unui designer britanic.

Meghan Markle a sosit la Windsor într-un Rolls Royce Phantom, model 1950, care a dus-o şi pe Kate Middleton la nunta ei, acum şase ani. Meghan era însoţită de mama sa, Doria.

Mireasa a optat pentru o rochie de o simplitate elegantă, croită de un faimos desginer britanic: Clare Waight Keller, prima femeie care a ocupat postul de director artistic al casei Givenchy.Ţinuta din mătase, cu guler stil bărcuţă, trenă şi mâneci trei sferturi, a fost completată de un val spectaculos şi de o tiară cu diamante, din 1932, care a aparţinut Reginei Maria. În semn de omagiu adus ţărilor din Commonwealth-ul britanic, Meghan a cerut ca pe marginile voalului să fie brodate elemente simbolice din flora celor 53 de ţări.

Verighete au fost aduse de ducele de Cambridge, fratele şi cavalerul de onoare al mirelui.

Cea miresei a fost confecționata din aur galez, dăruit de maiestatea sa regina. Iar cea a mirelui este din platină. Ca să-i facă pe plac soţiei, Harry va purta verigheta şi după nuntă, spre desosebire de cei mai mulţi bărbaţi din familia regală britanică.

Cu o punctualitate demnă de capul monarhiei britanice, regina a sosit, aşa cum este protocolul, cu câteva minute înainte de începerea ceremoniei religioase.

Iar ducesa de Cambridge a adus copiii, pajii şi fetiţele care au ţinut loc domnişoarelor de onoare.

De la staruri de polo călare, sport pe care îl practică mirele, până la prezentatori TV, vedete de la Hollywood şi aristocraţi, lista invitaţilor a fost ţinută la mare secret până în ziua nunţii.


Rând pe rând au sosit la capelă Castelui Windsor George şi Amal Clooney, iar presa s-a grăbit să remarce eleganța doamnei Clooney. Apoi David şi Victoria Beckham, Elton John, care a cântat la recepţie, Oprah Winfrey, Serena Williams, James Blunt, Idris Elba, dar şi colegii de distribuţie ai actriţei Meghan Markle din serialul ”Suits”.

 Sursa video: Washington Post youtube

Washington Post youtube

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.