Anunț important Prefectura Argeș: Călin Andrei și Ioan Ștefan își pierd mandatele

By Februarie 06, 2015 1061

Prefectura Argeș a anunțat că primarii din Câmpulung, Călina Andrei, și Budeasa, Ioan Ștefan, condamnați definitiv cu suspendare în dosarul Școlilor, în care Constantin Nicolescu a fost condamnat cu executare la 7 ani și opt luni, își pierd mandatele.

La Câmpulung situația este absolut complicată. Călin Andrei, conform prefecturii Argeș, ar urma să își piardă mandatul. În același timp, funcția de viceprimar este disputată de social-democratul Liviu Țâroiu și de liberalul Bogdan David, primul atacând decizia noii majorități din Consiliul Local.

Anunțul Prefecturii Argeș:

 Referitor dosar nr. 2541/109/2011 (1116/2014) Curtea de Apel Bucureşti Decizia civilă nr. 176/A/05.02.2015, potrivit prevederilor art. 15 alin. 2 litera e) şi litera g) din Legea nr. 393/2003 privind statutul aleşilor locali:
“(2) Calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri: e) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate; g) pierderea drepturilor electorale.”
De asemenea, potrivit prevederilor art. 16 din acelaşi act normativ, cităm:
„(1) In toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului.
(2) Ordinul va avea la bază un referat semnat de secretarul comunei sau al oraşului, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului”.
Aşadar, după comunicarea referatelor mai sus amintite întocmite de către secretarii unităţilor administraţiei publice în speţă, se vor putea emit ordinele de încetare de drept, înainte de termen, a mandatelor primarilor în cauză.

Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare în dosarul privind fraude cu fonduri europene.
Alături de el au mai fost condamnați Cornel Penescu, fost patron al FC Argeș și PIC, și Cornel Dobre, patronul Zeus SA, la câte patru ani de închisoare cu executare. Toți ceilalți, inclusiv primarii din localitățile unde au fost reabilitate școlile, au primit condamnări cu suspendare. Curtea de Apel Bucureşti a mai decis ca Nicolescu, Nicuţ, Ştefan, Andrei, Despan şi Grigore să plătească Ministerului Finanţelor peste 880.000 de euro, iar Grigore să achite 260.800 de euro, sume care reprezintă prejudiciul adus statului.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată, în 18 mai 2011, de procurorii DNA, care îl acuzau că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false. Firma Zeus a realizat lucrările la toate cele patru școli.

 Citește si

Șoc în Argeș! Închisoare pentru Nicolescu, Dobre și Penescu, condamnări cu suspendare pentru toți cei implicați!

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.